To je to što me zanima!

Službeno: Miami je potpisao Raya Allena i Rasharda Lewisa

Aktualni NBA prvak Miami Heat prvog je dana prijelaznog roka doveo dvojicu iskusnih šutera Allena (36) i Lewisa (32). Cilj je dobiti širinu na vanjskim pozicijama
Vidi originalni članak

Prvi dan prijelaznog roka u NBA ligi u Miami Heatu su iskoristili za službeno potpisivanje ugovora s dvojicom sjajnih šutera, Rayom Allenom (36) i Rashardom Lewisom (32).

Obojica su košarkaša kao slobodni agenti parafirali ugovore s aktualnim prvacima i na službenom su predstavljanju odmah napomenuli kako će se maksimalno podrediti momčadi.

Ideja Miamija posve je jasna, žele njihovim dovođenjem dobiti širinu i raznovrsnost na vanjskim pozicijama. Kada LeBron James, Dwyane Wade ili Chris Bosh udvajanjem stvore višak prostora, lopta bi trebala doći na vanjske pozicije za otvoren šut.

- Morate udvojiti LeBrona. Morate udvojiti Dwyanea Wadea. Morate udvojiti Chrisa Bosha. A onda morate ostaviti nekoga otvorenim. Stoga moram odšutirati milijun šuteva i bit ću ih spreman pogoditi – pojednostavio je maksimalno Lewis, nekadašnji krilni igrač Seattlea, Orlanda i Washigtona koji je došao u Miami osvojiti naslov.

- U fazi sam karijere kada sam igrao 13, 14 godina, bio sam na All-Staru i zaradio sam priličnu količinu novca. Svatko postavlja ciljeve u svojoj karijeri, a moj je, očito, osvajanje NBA naslova – kaže Lewis, peti u poretku aktivnih NBA igrača s najviše pogođenih trica (1690), koji će u prvoj sezoni u Heatu zaraditi "samo" 1.35 milijuna dolara.

Allen, strijelac najvećeg broja trica u NBA povijesti (2718), u prvoj će sezoni u Heatu zaraditi tri milijuna dolara, dvostruko manje nego li su mu nudili Boston Celticsi za ostanak u klubu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nino-slav 13.07.2012.

    miami je po meni na neki nacin "izrod" NBA-a.....tu su sve ekipe koje nemaju neki budzet...2 su pretezno bolja igraca ( u ovih klubova koji konkuriraju za playoff titulu ) od ostale momcadi te oni na neki nacin vade momcad iz teskih situacija ili su prakticki drugi treneri.....( durant-westbrrok , gasol-bryant , gay-gasol , paul-griffin , parker-duncan , kid-nowitzki....) ali sada u miami dolaze igraci koji uz bosha wadea i lebrona mogu komotno bit glavni igraci a sve to radi novca.....tuzno

  • Young 12.07.2012.

    kako grezo izgleda ovaj dres kojeg rej drži

  • Furioso244 12.07.2012.

    Čovječe, mega momčad...

Komentiraj...
Vidi sve komentare