To je to što me zanima!

Službeno: Solskjaer dobio otkaz

Norvežanin je na klupi Uniteda zamijenio Mourinha u prosincu 2018. godine, a važeći ugovor istječe mu 2024. godine zbog čega će mu klub s Old Trafforda morati isplatiti veliku odštetu u iznosu od 67 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Manchester United je službeno uručio otkaz menadžeru Oleu Gunnaru Solskjaeru (48), potvrdio je engleski BBC.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Norvežanin napušta United nakon serije loših rezultata i četiri poraza u zadnjih pet ligaških utakmica, na sedmoj poziciji u Premier ligi i 12 bodova zaostatka za vodećim Chelseajem (29). 'Crveni vragovi' su slavili u samo jednom od posljednjih sedam susreta.

Solskjaer je na klupi Uniteda zamijenio Josea Mourinha u prosincu 2018. godine, a važeći ugovor istječe mu 2024. godine zbog čega će mu klub s Old Trafforda morati isplatiti veliku odštetu u iznosu od 67 milijuna kuna.

SMJENA NA OLD TRAFFORDU Solskjaeru za otkaz čak 67 mil. kuna: United mu jedva čeka isplatiti, stiže Zinedine Zidane

Norvežanin nije uspio podići slavni klub na višu razinu. Nije osvojio nijedan trofej, a najbolji plasman u Premiershipu ostvario je prošle (2020./2021.) sezone kada su 'crveni vragovi' završili drugi s 12 bodova zaostatka za gradskim rivalom Manchester Cityjem. Ove se sezone očekivao još veći iskorak, došli su Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho, Raphael Varane... No, United djeluje znatno lošije nego lani.

Najveću pobjedu ostvario je u veljači ove godine kada su njegovi nogometaši utrpali devet golova Southamptonu, dok su mu najveći porazi bili 6-1 kod kuće od Tottenhama te, također na Old Traffordu, 'petarda' Liverpoola prije mjesec dana... A presudio je subotnji debakl kod Watforda u kojem je kapetan Harry Maguire napravio nesmotrenu glupost, a United primio četiri komada.

SABOTIRAO SOLSKJAERA? VIDEO Pogledajte nevjerojatnu glupost stopera od 87 mil. eura

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Palmanova 21.11.2021.

    Pochettino je prvi kandidat..ali ici s ''konja'' PSG na ''magarca''?Zidane je odbio.Ten Hag je drugi,ali tek slijedece sezone

  • 21.11.2021.

    ManUtd ima puno veće probleme od trenera, nije sve ni do Solskjaera.

  • Mendieta6 21.11.2021.

    Realno, united je jedan od najvecih klubova i treba mu jedan od najvecih trenera. Eksperimentiranja s bivsim igracima izgleda ne funkcioniraju. Ne samo u unitedu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare