To je to što me zanima!

'Smrznuo sam se kad sam vidio Šukera u svlačionici'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Marko Livaja (16), talentirani Hajdukov kadet, pet komada je zabio na turniru na kojem su nastupile brojne legende, a sve u čast Dina Petrinovića...
Vidi originalni članak

Ovo što Mornar i Karaman rade za djecu ne može nikoga ostaviti ravnodušnim, rekao je Davor Šuker nakon osmog malonogometnog turnira "Memorijal Dino Petrinović".
- Na mene mogu računati dokle god budem mogao hodati - rekao je vidno ganuti Dado Pršo.
I doista, tradicionalni humanitarni turnir ponovno je okupio veliki broj poznatih nogometaša, svi su željeli dati svoj doprinos za pomoć djeci s posebnim potrebama iz Centra Mir u Rudinama. Desetak tisuća gledatelja u Spaladium areni pljeskom su pozdravili internacionalne zvijezde Enza Schifa i Zahoviča, Šukerove tunele, Rapaićeve slalome kroz protivničke obrane, Perišićeve atraktivne škarice i voleje, Bubalove lažnjake i gol iz kornera, Vastićeve topovske udarce...  Pljeskalo se svima, no ipak nešto više starijima. 
Koliki je značaj turnira svjedoči i činjenica da su se u dresove skinuli i Dario Srna, Vedran Runje i Robert Jarni, iako zbog ozljeda i bolesti nisu mogli nastupiti. Zlatko Vujović i Niko Kovač su ginuli u obrani, kao i Drago Gabrić, koji je ozlijedio gležanj. Ivan Perišić je riskirao klupsku kaznu jer je samovoljno nakon utakmice njegova Club Bruggea sa Cercle Bruggeom pohitao u Split kako bi pokušao obraniti dvostruki naslov - najboljeg igrača i strijelca turnira... No to mu nije pošlo za rukom, titulu najboljeg odnio je ljubimac Torcide Stanko Bubalo, a najbolji strijelac je novi biser iz Hajdukove škole, 16-godišnji kadet  Marko Livaja.
- Kad sam vidio Šukera u svlačionici smrzao sam se, nisam znao što bih mu rekao. Trema je prošla tek nakon prvog gola - priznao je peterostruki strijelac kojeg će Reja voditi na pripreme prve momčadi u Španjolsku.
Ovacije na otvorenoj sceni i skandiranje ponovno je doživio Senijad Ibričić, kao i Jurica Vranješ, najavljen kao prinova Hajduka, Rakitić... Zviždalo se jedino treneru Eqadora Igoru Štimcu i gradonačelniku Željku Kerumu.
- Nema nam druge, morat ćemo smijeniti Štimca i dovesti Bokšića - rekao je voditelj "Eqadora" Marko Bralić-Keto.
- Najbolje da kupimo sva četiri kafića i sigurno ćemo biti prvaci - dodao je njegov partner Gordan Boljat-Gogo.
Slavlje je do ranih jutarnjih sati po tradiciji nastavljeno u klubu pobjednika, ovoga puta to je bio Stella Mare. Premda se financijski efekt priče još uvijek zbraja, izvjesno je kako su osmim turirom organizatori premašili ukupnu cifru od milijun kuna pomoći Centru "Mir".
- Svake godine idemo korak dalje, već sutra počinju pripreme za deveto izdanje - rekao je Karaman.
Kako su krenuli, deseto jubilarno izdanje turnira moglo bi se igrati pred dobro popunjenim Poljudom.

VULIĆ JE IMAO DOVOLJNO UMJETNIKA
Vlasnik i trener "Stella Mare" Slobodan Matenda i Zoran Vulić zaigrali su na sigurno. Na gol su postavili nesavladivog Balića, obranu su, uz pomoć Marija Maloče, držali Niko Kovač i Dario Šimić, dok su u napadu rotirali "malonogomene umjetnike" Rapaića, Mornara, Vastića, Turkovića, Musu i Bubala.

BUBALO, LIVAJA I BALIĆ NAJBOLJI
Najbolji igrač turnira je Stanko Bubalo, najbolji strijelac je s pet golova mladi Marko Livaja (16), a najbolji golman Vladimir Balić.

DOSADAŠNJI POBJEDNICI
2002. Opatija, 2003. GoGo, 2004. Latino, 2005. Albatros, 2006. Masters, 2007. Plava kava, 2008. Vanilla, 2009. Stella mares.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • platana 28.12.2009.

    decko zabijao na malom nogometu i odmah je zvijezda trazi ga vjerovatno pola europe a mozda ce u dinamo katastrofa od novinara a i od clanka

  • barkley 28.12.2009.

    MIKI RAPAIĆ je legenda!

  • slavonac 91 28.12.2009.

    zapamtit cemo to ime pa vidjet sto ce bit od njega,tj sto ce hajduk napravit od njega..nadam se da nece proci kao svi drugi talenti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare