To je to što me zanima!

Snažan vjetar i ledeni uvjeti odgodili muški spust! Odlučen je naknadni termin održavanja

Temperatura ne raste iznad -10 s tim da je u trenutku otkazivanja bila na -13 s ledenim i jakim naletima vjetra. O potencijalno novom terminu razmatrat će se uskoro
Vidi originalni članak

Muški spust na Zimskim olimpijskim igrama trebao je početi u 4 sata ove nedjelje, no organizatori su u više navrata odgađali utrku zbog naleta jakog vjetra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvotno je start utrke pomaknut za dva sata kasnije, a potom su organizatori još dva puta odgađali početak budući se vjetar nije smirivao u gornjem i srednjem dijelu staze. Nakon svega je odlučeno da se spust neće održati tijekom nedjelje.

A naknadno je stigla odluka kako će se utrka spusta za skijaše voziti u ponedjeljak, između dvije veleslalomske vožnje skijašica! Spust će se tako održati u 12 sati po lokalnom vremenu, odnosno, u 5 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Prva veleslalomska vožnja skijašica na rasporedu je u 9.30 sati po lokalnom vremenu (2.30 po srednjeeuropskom), a druga vožnja u 14.30 sati lokalno (7.30 po srednjeeuropskom). Na veleslalomskoj utrci će nastupiti i dvije hrvatske skijašice, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić, dok će Leona Popović preskočiti nastup u veleslalomu, zbog ranije preboljenog koronavirusa, ali bi trebala biti spremna za nastup u slalomu.

Podsjetimo i kako je vjetar bio razlog što se nije održao treći, posljednji trening spusta uoči službene utrke.

Recimo i kako je prije četiri godine na Igrama u Pyeongchangu zlatnu spustašku medalju osvojio Norvežanin Aksel Lund Svindal, dok je srebrni bio njegov sunarodnjak Kjetil Jansrud.  Norvežanin je i prvi favorit spustaške utrke u Pekingu budući je Aleksander Aamodt Kilde ove sezone najbolji spustaš.

Inače, na skijalištu vladaju ledeni uvjeti. Temperatura ne raste iznad -10 s tim da je u trenutku otkazivanja bila na -13 s ledenim i jakim naletima vjetra. O potencijalno novom terminu razmatrat će se uskoro, a cijela situacija pod upitnik i stavlja ostale discipline.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare