To je to što me zanima!

Sneijder: Mogao sam biti kao Messi ili Ronaldo, da sam htio

Nije stvar u tome da to nisam mogao, jednostavno mi se nije dalo - iskreno je govorio nedavno umirovljeni igrač Intera, Ajaxa, Reala i mnogih drugih velikana koji je nedavno 'okačio kopačke o klin'...
Vidi originalni članak

Legenda nizozemskog i europskog nogometa, Wesley Sneijder, umirovio se ovoga ljeta, a kada se prisjeti svoje bogate karijere, siguran je da je mogao biti kao Leo Messi ili Cristiano Ronaldo, samo da je bio malo više posvećen.

- Da sam bio sto posto posvećen, bio bih na nivou Messija ili Ronalda - rekao je za nizozemski Fox Sports. 

- Nije stvar u tome da to nisam mogao, jednostavno mi se nije dalo - iskreno je govorio nedavno umirovljeni igrač Intera, Ajaxa, Reala, Galatasaraya i Al Gharafe za koje je  odigrao 708 utakmica, zabio 186 golova i upisao 142 asistencije, uz 20 osvojenih trofeja, dok je za reprezentaciju odigrao najviše utakmica za nju, čak 134. 

Nizozemac je svoje najbolje rezultate postigao 2010. kada je odveo svoju reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva i Inter do kante Lige prvaka.

'Ne žalim'

- Želio sam uživati i na terenu i izvan njega. Osvojio sam sve što sam mogao, tako da ne žalim ni za čim - govori. 

Kada je 2007. stigao u Real ubrzo se posvađao s nekim suigračima. 

- Brzo sam stigao do prvih 11, zbog čega Guti (José María Gutiérrez Hernández) nije razgovarao sa mnom tri mjeseca. On je zbog mene završio na klupi. No kad smo zaigrali skupa imali smo odličnu koordinaciju i suradnju. Znali smo gdje je drugi bez da smo morali pogledati. On je za mene bio fenomen i igrač koji me je najviše impresionirao - hvali svog bivšeg suigrača Guti. 

Wesleyja Sneijdera se prošle godine sjetio i Luka Modrić kada je primao Zlatnu loptu.

- Ovu nagradu nisu zaslužili samo Ronaldo i Messi. Posljednjih godina trebali su je osvojiti Xavi, Iniesta ili Sneijder, rekao je hrvatski kapetan primivši najveću individualnu nagradu u nogometu. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • komentator__Luka 22.11.2019.

    a tko to ne želi biti kao messi i ronaldo, daj nemoj sr**, nisi ti nikad mogao biti kao oni

  • sebulba92 22.11.2019.

    Jedini igrac koji je to jos mogao postic je adriano al njemu su bile draze kurve cuga droga i partijanje ovi ostali mogu samo pricat sta bi bilo da je baba musko

  • 22.11.2019.

    Samo oni koji su gledali Sneidera znaju kakav je on igrac biooo,pakleno dobar,ljut,lud...izvodio dobro slobodnjake,ubadao pametne lopte,smekerske a kada se naljuti sam prolazio i zabijao!! Zlatnu loptu je zasluzio i trebao je osvojit bez konkurencije jer je te sezone osvojio SVE te igrao finale svj prv protiv nedodirljive Spanjolske koja ih je dobila golom Inieste u produzetku ali tu pobjedu mogu zahvalit Casiljasu i Robenu koji je tri-4 sjajne lopte gdje bi izbio 1-1 upropastio kojr mu je dao Sneider...

Komentiraj...
Vidi sve komentare