To je to što me zanima!

Snima se dokumentarac o Ćiri: On je istinska legenda i broj 1

Ovaj serijal će zagrepsti ispod površine i odmaknuti se od svakodnevnog načina obrađivanja sportskih tema, a moći će se gledati na Sportskoj televiziji, rekla je Škorić za Večernji list
Vidi originalni članak

O legendarnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću (87) snimit će se još jedan dokumentarni film, ali ovoga puta u režiji Irene Škorić (41). 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Autorica i redateljica dokumentarnog serijala "Legende hrvatskog sporta: najuspješniji hrvatski sportaši i treneri – nepoznato o poznatima" film o Ćiri razrađuje već pet godina, a upravo će prva epizoda biti posvećena bivšem hrvatskom izborniku koji je hrvatsku reprezentaciju vodio do brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. 

- Ovaj serijal će zagrepsti ispod površine i odmaknuti se od svakodnevnog načina obrađivanja sportskih tema, tj. uvriježenih priča o poznatim sportašima, a moći će se gledati na Sportskoj televiziji - rekla je za Večernji list Irena Škorić. 

Autorica dokumentarca pročitala je brojnu literaturu o bivšem hrvatskom izborniku, ali priznaje da je najviše saznala ispred zagrebačkog kafića 'Charlie' koji se nalazi u Gajevoj ulici. 

- Ondje Ćiro svakodnevno dokazuje da je prava "raja", spremno sasluša svakog obožavatelja i slika se s njim. Nedavno je jedan cijeli razred prolazio s učiteljicom, i zaista, kada su prepoznali Ćiru, nastao je pravi show. Nakon što je učiteljica zamolila Ćiru za zajedničku razrednu fotografiju, svako je dijete poslije toga poželjelo imati i svoj selfie s Ćirom, tako da je fotografiranje potrajalo... A Ćiro je strpljivo uživao- rekla je Irena koja smatra da će dokumentarac biti zanimljiv i strancima, a u pripremi je i igrani film o Ćiri. 

- Snimili smo i članove njegove najuže obitelji. Naposljetku, ovaj film namjerava otkriti Ćirine životne mudrosti, filozofiju života i savjete. Naše snimanje se poklopilo i s Ćirinim pisanjem njegovih prisjećanja na Dinamovu šampionsku '82.g, što će objaviti najvjerojatnije u suradnji s Dinamom.Cilj našega serijala koji počinje s Ćirom jest promocija hrvatskoga sporta i upoznavanje šire javnosti sa životom u sportu i za sport, pri čemu je Ćiro broj 1, istinska legenda. O njemu smo saznali puno novoga i do sada nepoznatoga, ali to sada neću otkrivati i kako bi premijera filma koja se planira ujesen, bljesnula u punome sjaju - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 12.04.2022.

    Privrtljivac kakvog nema,koja god drzava bila on je najveći..Jugoslavija, Srbija, Hrvatska,Bosna...šta god triba.

  • škorpion1980 12.04.2022.

    Paštetica..

  • GOGA SPLIT 12.04.2022.

    Čiro Majstore... velik si ! Želja mi je da se opet izvuces iz kanđi opake bolesti, koja te opet nacime ,nedaj se dobroto od covjeka. Da, voljela bih da se opet slikas sa mojim suprugom i da ves uokvirim i objesim uz raspelo naseg Isusa Krista koji je dao sebe za nas gresnike .Molit cu se za tebe u ovih par dana Korizme❤😘🙏🥰✝️🛐

Komentiraj...
Vidi sve komentare