To je to što me zanima!

Šok u Parizu: Đoković ispao od talijanske senzacije Cecchinata

Marco Cecchinato prvi je Talijan u polufinalu nekog Grand Slama nakon 40 godina! Senzacionalno je izbacio Novaka Đokovića i to pobjedom 6-3, 7-6, 1-6, 7-6 u četvrtfinalu Roland Garrosa
Vidi originalni članak

Spasio je tri meč lopte, ali Novak Đoković nije se uspio izvući i u najdramatičnijem meču dana u četvrtfinalu Roland Garrosa izbacio ga je talijanski 'zemljaš' Marco Cecchinato (25).

Nakon tri sata i 24 minute velike borbe Cecchinato je postao najniže rangirani polufinalist Roland Garrosa u posljednjih 19 godina.

- Sanjam li? Možda spavam? Ma, ništa ne razumijem - govorio je poslije velikog skalpa.

Malo poznati Talijan, 72. igrač svijeta, koji je, prvi put u polufinalu Grand Slama i igrat će protiv Austrijanca Dominica Thiema, protiv Đokovića je odigrao partiju života.  

Poveo je 2-0 u setovima i Đoković je imao ogromnih problema: žalio se na bolove u vratu krajem prvog seta, pa na mišić desne noge nakon što je napokon proigrao i uspio smanjiti na 2-1 u setovima.

Tu je Đoković zatražio pomoć, a Cecchinato je želio otići u svlačionicu da bi promijenio tenisice, no supervizor i sudac nisu mu dozvolili. Još je dobio i kazneni poen!

U tim trenucima činilo se se Cecchinato raspao jer Novak je iskoristio njegovu nervozu, napravio break i otišao na 3-0 u četvrtom setu. No žilavi Talijan se vratio, izborio tie-break u kojem je imao strahovito puno sreće.

Đoković je, doduše, spasio te tri meč lopte, ali pri rezultatu 11-11 u tie-breaku loptica je Novaku zapela za sam vrh mreže i vratila se natrag u njegovo polje. 

A potom je Cecchinato na novu meč loptu, nakon prvog Đokovićevog servisa, opalio nevjerojatnu bekend paralelu i pogodio na samu crtu. 

VIDEO

Srušio se na zemlju i počeo plakati, ipak mu je ovo najveći uspjeh u karijeri, a Đoković je sportski prešao s druge strane mreže, zagrlio ga i čestitao na senzacionalnoj pobjedi. 

Na ovogodišnjem Roland Garrosu Sicilijanac je šokirao ranije favorizirane Carrena-Bustu i Goffina nakon čega je izjavio da su to najbolji dani u životu. Nikad prije nije ostvario pobjedu na nekom Grand Slamu...

Zanimljivo, talijanski Davis Cup reprezentativac prije dvije godine 'zaradio' je kaznu od 18 mjeseci zabrane igranja uz 40 tisuća eura globe.

Bio je optužen da je u listopadu 2015. godine na turniru u Maroku namjestio meč protiv Poljaka Kamila Majchrzaka. Isto je učinio i u češkom Prostejovu gdje je u paru s Lucom Vannijem igrao protiv Sergeja Betova i Mihaela Elgina namještanja mečeva.

Ipak, kasnije je pomilovan jer su utvrđene nepravilnosti prilikom prikupljanja dokaza u slučaju koji se vodio protiv njega, no nikada do kraja nije razjašnjena njegova krivnja...

Roland Garros, tenisači - četvrtfinale

Marco Cecchinato (Ita) - Novak Đoković (Srb/20) 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11)

Dominic Thiem (Aut/7) - Alexander Zverev (Njem/2) 6-4, 6-2, 6-1    

Idi na 24sata

Komentari 95

  • nijetebriga 06.06.2018.

    Sokiran moze biti samo Nole, ja nisam..Vise od tri meca nije u stanju odigrati.. Marco C.se iznervirao nekorektnom ponasanju Noleta zbog cega je u trecem setu igrao bezvoljno.. sve do tiebreaka u drugom setu Nole nije imao problema sa "bolovima".. treci odigrao bez bolova-kao i cetvrti set .. dobar glumac je nema sta..kao Zverev.. bandazirana lijeva noga -bas ona kojoj stoji kod serviranja a da ni jednom nije zasepao.. Sjecam se Marina i njegove bandaze na desnoj nozi, pri svakom pokretu je pokazivao da ga bolovi muce, ovima -nista! Bili su losi bolji su prosli.Tocka..Sakupljaci lopti su bili na meti Noleta, njegovo nekorektno ponasanje prema njima je trebalo biti jednako kaznjeno opomenom kao i lomljenje reketa dva dana ranije..Previse si uzima za pravo..Njegovo vrijeme je proslo to mora priznati..dolaze drugi trenutno bolji od njega..

  • Idemo prema boljem 06.06.2018.

    “Naši” hrvatski mediji su spustili zastavu na pola koplja. Od danas očekujemo 10 novih članaka o bolovima Đokovića (bolje reći taktičkom glumatanju). A ti isti mediji očekuju da Marin Čilić izgubi da bi mogli “pobjedonosno” objaviti veliki naslov: HRVAT ispao u Parizu.

  • 05.06.2018.

    Đoković je pred zalaskom karijere sjajn igrač ali njegovo je vrijeme prošlo

Komentiraj...
Vidi sve komentare