Obavijesti

Sport

Komentari 95

Šok u Parizu: Đoković ispao od talijanske senzacije Cecchinata

Šok u Parizu: Đoković ispao od talijanske senzacije Cecchinata
1

Marco Cecchinato prvi je Talijan u polufinalu nekog Grand Slama nakon 40 godina! Senzacionalno je izbacio Novaka Đokovića i to pobjedom 6-3, 7-6, 1-6, 7-6 u četvrtfinalu Roland Garrosa

VIDEO

Spasio je tri meč lopte, ali Novak Đoković nije se uspio izvući i u najdramatičnijem meču dana u četvrtfinalu Roland Garrosa izbacio ga je talijanski 'zemljaš' Marco Cecchinato (25).

Nakon tri sata i 24 minute velike borbe Cecchinato je postao najniže rangirani polufinalist Roland Garrosa u posljednjih 19 godina.

- Sanjam li? Možda spavam? Ma, ništa ne razumijem - govorio je poslije velikog skalpa.

Malo poznati Talijan, 72. igrač svijeta, koji je, prvi put u polufinalu Grand Slama i igrat će protiv Austrijanca Dominica Thiema, protiv Đokovića je odigrao partiju života.  

Poveo je 2-0 u setovima i Đoković je imao ogromnih problema: žalio se na bolove u vratu krajem prvog seta, pa na mišić desne noge nakon što je napokon proigrao i uspio smanjiti na 2-1 u setovima.

Tu je Đoković zatražio pomoć, a Cecchinato je želio otići u svlačionicu da bi promijenio tenisice, no supervizor i sudac nisu mu dozvolili. Još je dobio i kazneni poen!

U tim trenucima činilo se se Cecchinato raspao jer Novak je iskoristio njegovu nervozu, napravio break i otišao na 3-0 u četvrtom setu. No žilavi Talijan se vratio, izborio tie-break u kojem je imao strahovito puno sreće.

Đoković je, doduše, spasio te tri meč lopte, ali pri rezultatu 11-11 u tie-breaku loptica je Novaku zapela za sam vrh mreže i vratila se natrag u njegovo polje. 

A potom je Cecchinato na novu meč loptu, nakon prvog Đokovićevog servisa, opalio nevjerojatnu bekend paralelu i pogodio na samu crtu. 

VIDEO

Srušio se na zemlju i počeo plakati, ipak mu je ovo najveći uspjeh u karijeri, a Đoković je sportski prešao s druge strane mreže, zagrlio ga i čestitao na senzacionalnoj pobjedi. 

Na ovogodišnjem Roland Garrosu Sicilijanac je šokirao ranije favorizirane Carrena-Bustu i Goffina nakon čega je izjavio da su to najbolji dani u životu. Nikad prije nije ostvario pobjedu na nekom Grand Slamu...

Zanimljivo, talijanski Davis Cup reprezentativac prije dvije godine 'zaradio' je kaznu od 18 mjeseci zabrane igranja uz 40 tisuća eura globe.

Bio je optužen da je u listopadu 2015. godine na turniru u Maroku namjestio meč protiv Poljaka Kamila Majchrzaka. Isto je učinio i u češkom Prostejovu gdje je u paru s Lucom Vannijem igrao protiv Sergeja Betova i Mihaela Elgina namještanja mečeva.

Ipak, kasnije je pomilovan jer su utvrđene nepravilnosti prilikom prikupljanja dokaza u slučaju koji se vodio protiv njega, no nikada do kraja nije razjašnjena njegova krivnja...

Roland Garros, tenisači - četvrtfinale

Marco Cecchinato (Ita) - Novak Đoković (Srb/20) 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11)

Dominic Thiem (Aut/7) - Alexander Zverev (Njem/2) 6-4, 6-2, 6-1    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica