To je to što me zanima!

Sopić komentirao VAR aferu: To je klasik hrvatskog nogometa

Kako mogu zaštititi momčad od tih vanjskih utjecaja? Normalno se pripremamo, živimo u nekom svom “eko sistemu”, a da ću nešto lamentirati o tome neću, ističe Željko Sopić
Vidi originalni članak

Rijeka će u nedjelju dočekati Varaždin na Rujevici (15 sati) u 25. kolu HNL-a, koje je dočekano u ozračju afere VARgate koja posljednjih dana 'trese' domaću ligu. Momčad s Kvarnera još uvijek je vodeća u prvenstvu nakon poraza od Dinama (0-1) na Maksimiru, a priliku za povratak pobjedama ima na domaćem terenu.

- To je klasika u hrvatskom nogometu. Sad se događa ovo i ne znam što bih trebao reći. Tako je kako je, idemo dalje. Mi smo nogometni djelatnici - komentirao je aktualno stanje u ligi trener Riječana Željko Sopić.

POGLEDAJTE VIDEO: Sažetak Dinamo - Rijeka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Podsjetimo, Rijeka je zajedno s Dinamom, Goricom, Lokomotivom, Slaven Belupom i Varaždinom potpisala priopćenje u kojem je izrazila zabrinutost i lesnaganje javnih pritisaka prema sucima i HNS-u.

ZAJEDNIČKA IZJAVA Šest klubova HNL-a: 'Ovo je očit pokušaj izazivanja hajke! Oštro osuđujemo objavu VAR snimki'

- Kako mogu zaštititi momčad od tih vanjskih utjecaja? Normalno se pripremamo, živimo u nekom svom “eko sistemu”, a da ću nešto lamentirati o tome neću. Zato i nemam nikakvo mišljenje o tome. Postoje ljudi koji su zaduženi da rješavaju te stvari. Igrači i mi treneri nećemo rješavati te stvari. Jednostavno onda se gubi fokus. Baš nemam nikakvo mišljenje o tome. To mi je onako, lanjski snijeg - objasnio je Sopić.

'Zašto bi bilo nervoze?'

Sopić drži fokus na terenu. A Rijeka je i dalje u povoljnoj poziciji, unatoč porazu od 'modrih' vodi u prvenstvu s 50 bodova. 

ZVIJEZDA RIJEKE Fruk za 24sata: Bio sam golman i uzor mi je bio Filip Lončarić, a ljetos me zvao i Dinamo...

- Nervoza? Ne razumijem zašto bi je bilo. Zašto nije nervoza zbog rata u Ukrajini ili izraelsko-palestinskog sukoba? Ne zanimaju me suci. Nemam niti o tome nikakvo mišljenje. Treba samo pogledati kako se to radi u Njemačkoj i Engleskoj, pa tako možemo i mi.

Varaždin je u utorak izgubio u Kupu od Hajduka 5-0 na Poljudu, ali Sopić ističe kako se i dalje radi o ozbiljnoj momčadi.

TEŠKO PSOVANJE Novi VAR skandal! Rijeka zabila Dinamu, netko podivljao: 'Gol, nema faula, j*** ti Bog majku'

- Igramo protiv jako dobre ekipe, bez obzira na rezultat protiv Hajduka u Kupu. Varaždin je bio dominatan u prvom dijelu utakmice, poslije ime je pala koncentracija i tu se utakmica prelomila. Očekuje nas zahtjevan posao, ali igramo na Rujevici pred svojim navijačima i nikog se ne bojimo - zaključio je Sopić.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Lyon & klubić 7:1 01.03.2024.

    Pod hitno ugasit dinamo i pustiti fratrima da naprave veliku katedralu na maksimiru tako da se taj sramotni klub zauvik zaboravi da je uopće postoja!!!!

  • ČA!! 01.03.2024.

    Bravo Sopa znamo mi to!

  • Jopazg 01.03.2024.

    Gospodin trener!

Komentiraj...
Vidi sve komentare