To je to što me zanima!

VIDEO Rijeka sredila Slaven čudesnim solo golom stopera

Slavlje nad Osijekom u prošlom, Rijeka je nastavila pobjedom u devetom kolu na gostovanju kod Slavena. Jedini gol bio je majstorija Galešića kojim su se Riječani vratili na drugo mjesto iza Hajduka
Vidi originalni članak

U susretu devetog kola SuperSport HNL-a Rijeka je na gostovanju u Koprivnici pobijedila Slaven Belupo 1-0 probivši se na drugu poziciju na ljestvici.

Pitanje pobjednika razriješio je sjajan pogodak Nike Galešića u 39. minuti utakmice.

Statistika utakmice Slaven - Rijeka

Prva je zaprijetila Rijeka. Marco Pašalić je u 4. minuti ubacio iz kornera, a Niko Galešić glavom pucao pored gola. U desetoj minuti vidjeli smo prvi konkretan pokušaj domaćina. Tomislav Štrkalj je pucao, no Nediljko Labrović je bio siguran. Kasnije se pokazalo bio je to jedni udarac domaćeg sastava u prvom dijelu prema vratima Rijeke.

U 25. minuti Marko Pjaca je prošao po krilu, te uputio povratnu loptu na koju je natrčao Ivan Smolčić, no njegov je udarac blokiran, a lopta je završila u korneru.

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 39. minuti kada je Galešić u Maradoninom stilu projurio kroz suparničku obranu i lijepo poentirao za 1-0.

LABROVIĆU ASISTENCIJA VIDEO Galešić kao Maradona! Pogledajte čudesan prvijenac Rijekinog stopera u 51. nastupu

Galešić je primio loptu praktički na rubu svog kaznenog prostora, te krenuo u nevjerojatan prodor. Prvo je pretrčao Štrkalja, a zatim prošao pored Lepinjice i Borasa, te zabio kraj nemoćnog Ivana Suška.

Domaćin je mogao izjednačiti u 51. minuti, ali je Bosec pogodio u blok, u 57. je zaprijetio Mioč, no njegov je udarac završio preko gola. U 61. minuti vidjeli smo novu odličnu akciju Slavena, Hoxha je potegnuo iskosa, ali je pucao pored gola.

Hoxha je zaprijetio u 69. minuti, ali je Labrović bio siguran. Rijeka je mogla zaključiti priču u 89. minuti, no Obregon nije dobro reagirao u izglednoj situaciji.

Rijeka je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto ljestvice sa 16 bodova, dva manje od vodećeg Hajduka. Gorica je treća s 15 bodova, dok je na četvrtom mjestu Dinamo s 13 bodova, no "Modre" večeras očekuje gostovanje kod "fenjeraša" Rudeša.

Za Slaven Belupo je ovo bio peti poraz nakon kojeg je ostao na devetom mjestu sa šest bodova, pet više od Rudeša. (Hina)

>> VIDEO GOLA OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 59

  • andi_1 24.09.2023.

    Cestitke na pobjedi al treba priznati, jedno od losijih ak ne i najlosije izdanje Rijeke. Neprepoznatljiva na danasnjoj tekmi. Pamtit ce se samo Galesicevo setaliste usred Koprivnice .

  • Vladovladić_2 24.09.2023.

    Račun za Lepinjicu i Libera podmiren.

  • Rimen2 24.09.2023.

    Bravo moja Rijeko !!! FoF

Komentiraj...
Vidi sve komentare