Obavijesti

Sport

Komentari 59

VIDEO Rijeka sredila Slaven čudesnim solo golom stopera

VIDEO Rijeka sredila Slaven čudesnim solo golom stopera
6

Slavlje nad Osijekom u prošlom, Rijeka je nastavila pobjedom u devetom kolu na gostovanju kod Slavena. Jedini gol bio je majstorija Galešića kojim su se Riječani vratili na drugo mjesto iza Hajduka

U susretu devetog kola SuperSport HNL-a Rijeka je na gostovanju u Koprivnici pobijedila Slaven Belupo 1-0 probivši se na drugu poziciju na ljestvici.

Pitanje pobjednika razriješio je sjajan pogodak Nike Galešića u 39. minuti utakmice.

Statistika utakmice Slaven - Rijeka

Prva je zaprijetila Rijeka. Marco Pašalić je u 4. minuti ubacio iz kornera, a Niko Galešić glavom pucao pored gola. U desetoj minuti vidjeli smo prvi konkretan pokušaj domaćina. Tomislav Štrkalj je pucao, no Nediljko Labrović je bio siguran. Kasnije se pokazalo bio je to jedni udarac domaćeg sastava u prvom dijelu prema vratima Rijeke.

U 25. minuti Marko Pjaca je prošao po krilu, te uputio povratnu loptu na koju je natrčao Ivan Smolčić, no njegov je udarac blokiran, a lopta je završila u korneru.

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 39. minuti kada je Galešić u Maradoninom stilu projurio kroz suparničku obranu i lijepo poentirao za 1-0.

VIDEO Galešić kao Maradona! Pogledajte čudesan prvijenac Rijekinog stopera u 51. nastupu
VIDEO Galešić kao Maradona! Pogledajte čudesan prvijenac Rijekinog stopera u 51. nastupu

Galešić je primio loptu praktički na rubu svog kaznenog prostora, te krenuo u nevjerojatan prodor. Prvo je pretrčao Štrkalja, a zatim prošao pored Lepinjice i Borasa, te zabio kraj nemoćnog Ivana Suška.

Domaćin je mogao izjednačiti u 51. minuti, ali je Bosec pogodio u blok, u 57. je zaprijetio Mioč, no njegov je udarac završio preko gola. U 61. minuti vidjeli smo novu odličnu akciju Slavena, Hoxha je potegnuo iskosa, ali je pucao pored gola.

Hoxha je zaprijetio u 69. minuti, ali je Labrović bio siguran. Rijeka je mogla zaključiti priču u 89. minuti, no Obregon nije dobro reagirao u izglednoj situaciji.

Rijeka je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto ljestvice sa 16 bodova, dva manje od vodećeg Hajduka. Gorica je treća s 15 bodova, dok je na četvrtom mjestu Dinamo s 13 bodova, no "Modre" večeras očekuje gostovanje kod "fenjeraša" Rudeša.

Za Slaven Belupo je ovo bio peti poraz nakon kojeg je ostao na devetom mjestu sa šest bodova, pet više od Rudeša. (Hina)

>> VIDEO GOLA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
9. kolo HNL-a 17 sati , Stadion Ivan Kušek Apaš, Koprivnica
Slaven
0 : 1
Rijeka
Galešić 39'
Sortiranje događaja

KRAJ! Rijeka je izdržala nalete u završnici i iz Koprivnice odlazi s velika tri boda.

Igrat će se najmanje četiri minute nadoknade.

89'

Riječanima se smiješila sjajna šansa iz kontre, no reakcija nije bila najbolja. Fruk je jurnuo po desnoj strani i poslao povratnu koja je sporim kotrljanjem stigla do Obregona kada je bilo kasno. Uslijedio je udarac, no Slaven je već postavio blok.

86'

I dalje traje pritisak Slavena. Stigao je ubačaj u sredinu, Riječani su očistili opasnost. Za sada žive vrlo teško, ali uspješno riješavaju sve nalete domaćina.

86'

Liber je završio današnji nastup, zamijenio ga je Račić.

Komentari 59