To je to što me zanima!

Soudani golom u 95. Dinamu donio pobjedu i vrh ljestvice!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sve je u maglovitom derbiju Dinama i Hajduka mirisalo na remi, a onda je Soudani na početku pete minute sučeve nadoknade iz gužve zabio za pobjedu "modrih" 2-1
Vidi originalni članak

Hajduk ni nakon sedam godina nije uspio pobijediti na Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju, ali u finišu je ostao i bez boda. Dinamo je na maglovitom Maksimiru pobijedio 2-1.

Igrala se peta minuta sudačke nadoknade kad je Pinto izveo aut s desne strane, Fernandes dao Ćoriću koji je promašio škarice, a loptu na drugoj stativi dočekao Soudani i udarcem pod "rašlje" donio Dinamu prvu pobjedu u derbijma ove sezone.

"Za tebe, moj oče", pisalo je na Alžirčevoj podmajici nakon što je skinuo dres i zbog toga dobio žuti karton. Ali kao da će mu to biti važno. Vratio je Dinamo na prvo mjesto HNL-a s jednakim brojem bodova kao i Rijeka, ali boljom gol-razlikom.

Promrzli gledatelji nisu dugo trebali čekati na gol na maglovitom Maksimiru. Već u petoj minuti Fernandes je u dvoboju s Juranovićem izborio korner na lijevoj strani, a nakon ubačaja Machada upisao se u strijelce. Skočio je na drugoj stativi i kaznio lošu reakciju Hajdukove obrane za 1-0.

Samo desetak minuta poslije vratio se Hajduk u utakmicu. Baš kao i u srpanjskom ogledu, zabio je Mijo Caktaš, i to iz slične akcije kao i tada. Vlašić je dao Sušiću koji vraća do Caktaša, a Mijo preciznim udarcem uz samu stativu izjednačuje rezultat.

Umirila se igra nakon tog gola, izrazite šanse ni na jednoj strani nije bilo sve do sudačke nadoknade prvog dijela, kad je baš strijelac Caktaš dobio loptu od Vlašića negdje oko bijele točke, ali promašio je cijeli gol. Hajduk je počeo igrati sve aktivnije i bolje, što je nastavio i u drugom poluvremenu pred 10.328 gledatelja.

U 58. minuti pucali su Bencun, potom i Sušić kojem je udarac obranio Eduardo i najavio fantastično izdanje u drugom poluvremenu. Skidao je Portugalac i pokušaj Bencuna u 69. minuti, a Dinamo je umalo dobio penal u sljedećem napadu, nakon što je Milović srušio Ćorića, ali pomoćnik Pejin ipak je opravdano označio zaleđe.

Sama završnica značila je za oba trenera da sve karte bace u napad. Soudani je u 74. minuti pucao s ruba šesnaesterca, Kalinić mu je obranio, a samo dvije minute poslije Vlašić ima ogromnu šansu nakon proigravanja Sušića, ali i to brani Eduardo.

Kad je počela teći 90. minuta, Hajduk se našao u problemima jer je Jefferson dobio žuti karton, već šesti na utakmici za svoju momčad. Iako je Burić pokušao potrošiti vrijeme izmjenama, nije se spasio u 95. minuti. Soudani je neobranjivim udarcem od prečku donio "modrima" veliko slavlje.

Split i Lokomotiva remizirali

U drugom splitsko-zagrebačkom okršaju dana Split i Lokomotiva odigrali su u Parku mladeži 1-1. Eros Grezda doveo je lokose u vodstvo već u prvoj minuti. Jerko Leko promašio je penal za goste u 39., što je mogao biti presudan trenutak utakmice. U nastavku je Antonio Mršić, baš iz penala, izjednačio (65. minuta), a pet minuta poslije Miloš Vidović dobio je crveni karton nakon vrlo ružnog starta.

MAXtv Prva liga, 19. kolo:

  • Dinamo - Hajduk 2-1 (Fernandes 5', Soudani 90+5' / Caktaš 16')
  • Split - Lokomotiva 1-1 (Mršić 65' (pen.) / Grezda 1')
Idi na 24sata

Komentari 751

  • Fiumens-Ri 06.12.2015.

    Najnovije vijesti iz Splita::Navijanje za nogometni klub Hajduk, potvrdili su danas iz Svjetske zdravstvene organizacije, i službeno je priznato kao jedan od najtežih oblika depresije. Dobra je to vijest za sve navijače Hajduka, a odluku WHO-a pozdravili su i iz samog kluba iz kojeg su najavili kako će već od sljedećeg vikenda uz ulaznice dijeliti i paketiće Normabela. Kako saznajemo, već od danas liječnici opće prakse odobravat će ispričnice za školu i posao svim navijačima i simpatizerima kluba. – Molio bih pet dana bolovanja, gledao sam Hajduka – prvi je svoju bolest priznao Ante Šolić iz Solina kojem je liječnik odobrio i dodatnih osam dana bolovanja jer je utakmicu gledao uz komentar Ivice Blažička. – Čudi me da je nesretnik uopće živ, u ordinaciju su ga unijeli prijatelji, bio je klinički mrtav i nesposoban za doživljavanje bilo kakvih emocija osim razočaranja. Odmah sam mu propisao terapiju šest vrsta antidepresiva i gledanja Dinamovih utakmica u Europi dvaput tjedno. Nadam se da će se oporaviti iako je Blažičkov urlik kad je Soudani zabio gol probudio dva lava u Serengetiju i sigurno ga pacijent neće tako skoro izbiti iz glave – izjavio je za Sprdex dr. Siniša Begović koji očekuje pravu navalu teških slučajeva navijanja za Hajduk ovog vikenda. Važno je napomenuti i kako su iz Udruge hrvatskih liječnika poručili da ispričnice neće davati navijačima Hajduka koji smatraju da klub nije na pravom putu i da bi mu bolje bilo da “ima svog Mamića” jer je to ipak sasvim druga vrsta psihičke bolesti za koju, nažalost, zapadna medicina nema rješenje....Torcacast brate šta nam to rade???

  • dida123 06.12.2015.

    Koji to plavi igrač čestita hajdukovcu na pobjedi?

  • dida123 06.12.2015.

    Nisu plavi pobijedili bijele nego šarene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare