To je to što me zanima!

SP divizije IIA: Više nismo na maturalcu, sad se ozbiljno radi

U Zagrebu se od 14. do 20. travnja igra SP Divizje IIA u hokeju na ledu. Za odlazak u viši rang Hrvatska se bori protiv Islanda, Srbije, Belgije, Španjolske i Australije...
Vidi originalni članak

Favoriti smo za zlato. Igramo doma i moramo pobijediti baš u svakoj utakmici, rekao je Andy Sertich.

U Zagrebu se od 14. do 20. travnja igra SP Divizije IIA u hokeju na ledu. Za odlazak u viši rang Hrvatska će se boriti protiv Islanda, Srbije, Belgije, te dva najveća konkurenta Španjolske i Australije.

- Prošle godine igrali smo sa svima osim protiv Australaca. Oni su došli iz višeg ranga. Mislim da smo dovoljno kvalitetni da budemo prvaci - dodao je Sertich.

Za Hrvatsku će između ostalih igrati i Kenny MacAulay, sadašnji igrač Medveščaka, doći će i John Hećimović, bivši član brloga, a zaigrat će i Joel Prpic, koji je u Kanadi profesionalni vatrogasac. Ali, nije se hokejaški zapustio, igra za Brentford Blastse i ligi Ontarija.

- Impresioniran sam dečkima iz reprezentacije. Svašta sam čuo o momčadi kad sam preuzeo izbornički posao, ali za sve imam samo riječi hvale - istaknuo je izbornik Don MacLean, koji je posljednje dvije sezone bio pomoćnik Martyju Raymondu na klupi Medveščaka.

MacLean je puno toga promijenio zajedno s Alanom Letangom, kapetanom Medveščaka, koji je u reprezentaciji team-manager.

- Sve je bolje nego prije. Svi se više trude, proteklih godina nije bilo ni discipline, činilo se kao da smo na maturalcu. MacLean, pomoćnik Ivo Ratej ml. i Letang su ipak veliki autoriteti i njih se zaista sluša. Nema više zezancije - rekao je Borna Rendulić.

- Nije bilo kulta reprezentacije, no to se sad promijenilo. Pristup je potpuno drugačiji, dečki dolaze na trening i ujutro i navečer. Vidi se da je igračima čast nastupati za Hrvatsku - dodao je Ratej ml.

Hrvatska SP otvara u nedjelju protiv Australije, a u petak će, neobično, odigrati pripremnu utakmicu protiv Španjolske (18.30, Dom sportova). Reprezentacije, koja je Hrvatskoj najveći konkurent za naslov.

- Možda je to malo čudno, ali trebamo odigrati barem jednu utakmicu prije SP-a. Dogovorili smo se s njima - rekao je MacLean.

Raspored SP-a:

  • nedjelja, 14. travnja: Hrvatska - Australija (16.30)
  • ponedjeljak, 15. travnja Hrvatska - Španjolska (20.15)
  • srijeda, 17. travnja Hrvatska - Island (20.15)
  • petak, 19. travnja Hrvatska - Srbija (20.15)
  • subota, 20. travnja Hrvatska - Belgija (20.15)
Idi na 24sata

Komentari 14

  • PETAR_20 12.04.2013.

    Dobro, što se ovdje čeka s novostima, s kojima obiluju druge tiskovine??

  • WOMANIZER 11.04.2013.

    a di ste bili na maturalcu? :D

  • PETAR_20 11.04.2013.

    Mislim da je g.McLean posložio kockice kako valja i bit će jako interesantno gledati na ledu kako će to sve izgledati? Netko se čude Australiji, ali s njima će i biti najviše problema, a Španjolcima ćemo opipati "puls" u Petak i najbolje vidjeti na čemu smo? ako sve bude ok?(bez obzira na rezultat?), možemo očekivati uspon u viši rang!! Australija igra jako dobar hokej, nećete mi vjerovati?? i jako će te se iznenaditi njihovom igrom!? Drago mi je da se Prpić vratio, i zbog nas i zbog njega, jer je želio od prvog dana igrati za repku i dat će jedan šarm igri i svojim pristupom igri pokrenuti i druge reprezentativce, a kako nam je nedostajao ove godine, do boli!! Ove godine nam neće pobjeći viši rang u to sam siguran, a najviše sam improsioniran pristupom i "tajnovitošću" treninzima za ovaj nastup a to je potrebno jer se ne troši energija na bezpotrebne intervjuje zbog koncentracije igrača i podizanja "pompe" oko nastupa, a to je veliki plus u uspjeh, to je princip koji vodi u uspjeh!! Sad se je objavilo, bravo, čestitam!! Podsvjest-molim Vas, gdje mogu pogledati igru Prpića?? Hvala!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare