Obavijesti

Sport

Komentari 14

SP divizije IIA: Više nismo na maturalcu, sad se ozbiljno radi

SP divizije IIA: Više nismo na maturalcu, sad se ozbiljno radi
1

U Zagrebu se od 14. do 20. travnja igra SP Divizje IIA u hokeju na ledu. Za odlazak u viši rang Hrvatska se bori protiv Islanda, Srbije, Belgije, Španjolske i Australije...

VIDEO

Favoriti smo za zlato. Igramo doma i moramo pobijediti baš u svakoj utakmici, rekao je Andy Sertich.

U Zagrebu se od 14. do 20. travnja igra SP Divizije IIA u hokeju na ledu. Za odlazak u viši rang Hrvatska će se boriti protiv Islanda, Srbije, Belgije, te dva najveća konkurenta Španjolske i Australije.

- Prošle godine igrali smo sa svima osim protiv Australaca. Oni su došli iz višeg ranga. Mislim da smo dovoljno kvalitetni da budemo prvaci - dodao je Sertich.

Za Hrvatsku će između ostalih igrati i Kenny MacAulay, sadašnji igrač Medveščaka, doći će i John Hećimović, bivši član brloga, a zaigrat će i Joel Prpic, koji je u Kanadi profesionalni vatrogasac. Ali, nije se hokejaški zapustio, igra za Brentford Blastse i ligi Ontarija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Impresioniran sam dečkima iz reprezentacije. Svašta sam čuo o momčadi kad sam preuzeo izbornički posao, ali za sve imam samo riječi hvale - istaknuo je izbornik Don MacLean, koji je posljednje dvije sezone bio pomoćnik Martyju Raymondu na klupi Medveščaka.

MacLean je puno toga promijenio zajedno s Alanom Letangom, kapetanom Medveščaka, koji je u reprezentaciji team-manager.

- Sve je bolje nego prije. Svi se više trude, proteklih godina nije bilo ni discipline, činilo se kao da smo na maturalcu. MacLean, pomoćnik Ivo Ratej ml. i Letang su ipak veliki autoriteti i njih se zaista sluša. Nema više zezancije - rekao je Borna Rendulić.

- Nije bilo kulta reprezentacije, no to se sad promijenilo. Pristup je potpuno drugačiji, dečki dolaze na trening i ujutro i navečer. Vidi se da je igračima čast nastupati za Hrvatsku - dodao je Ratej ml.

Hrvatska SP otvara u nedjelju protiv Australije, a u petak će, neobično, odigrati pripremnu utakmicu protiv Španjolske (18.30, Dom sportova). Reprezentacije, koja je Hrvatskoj najveći konkurent za naslov.

- Možda je to malo čudno, ali trebamo odigrati barem jednu utakmicu prije SP-a. Dogovorili smo se s njima - rekao je MacLean.

Raspored SP-a:

  • nedjelja, 14. travnja: Hrvatska - Australija (16.30)
  • ponedjeljak, 15. travnja Hrvatska - Španjolska (20.15)
  • srijeda, 17. travnja Hrvatska - Island (20.15)
  • petak, 19. travnja Hrvatska - Srbija (20.15)
  • subota, 20. travnja Hrvatska - Belgija (20.15)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...