To je to što me zanima!

Špaco proživljava ekstazu, ali nije siguran u ostanak...

Hajduk ima potencijala da sljedeće godine učini korak dalje. Igrači imaju sposobnosti, a trener to mora iskoristiti na najbolji način, kaže Poklepović
Vidi originalni članak

Brojnim čestitarima koji su ga dočekali na ulasku u pres salon Stanko Poklepović je zahvalio, ali ih i upozorio kako za osvajanje Kupa nije samo on zaslužan.
- Kup nije ni moj, ni Ibričićev ni Svagušin. Kup je naš, svih onih koji Hajduk nose u srcu. Osvojili smo trofej u turbulentno vrijeme i u klubu i u Splitu i u Hrvatskoj, a meni je pripala čast da budem na čelu momčadi koja ga je osvojila. No čestitke idu na račun svih, uključujući i moje prethodnike - kazao je Poklepović i posebno apostrofirao ulogu Torcide.
- Stvorili su veličanstven dekor, bili su s nama svugdje gdje smo igrali i zato ih pozivam da nas podrže i ubuduće, ali i da očiste svoje redove od onih koji ruše njihov ugled. Pozivam ih da dokažu da su najbolji navijači u Europi.
Priznao je Špaco kako mu ovaj trofej puno znači.
- Proživljavam nogometnu ekstazu u poznim godinama i ovaj mi trofej puno znači. Osvojio sam prvi trofej u slobodnoj Hrvatskoj te još dva Kupa sa Osijekom i Hajdukom i oba puta mi je medalju oko vrata stavio moj nekadašnji suradnik i prijatelj Vlatko Marković. Izljubili smo se, čestitao mi je i ta mi je čestitka najdraža.
Trener Hajduka nije puno govorio o utakmici.
- Tradicija i koncentracija kvalitete presudili su u našu korist. Bila je to otvorena utakmica u kojoj je bilo i puno prigoda. Mi smo svoje iskoristili i zasluženo slavimo - kratko je rekao Poklepović.
Doletilo je i pitanje ostaje li na klupi Hajduka. 
- Ne bih o tome. Ja sam živ, zdrav i fizički i mentalno sposoban, ali imam i klauzulu u ugovoru da mi klub može otkazati suradnju u svakom trenutku. To je pitanje za ljude koji vode klub, a ne za mene - bio je iskren Špaco.
Izvjesno je kako bi najbolji igrač Hajduka Senijad Ibričić na ljeto mogao otići iz kluba. 
- Ibro je izvanredan igrač koji rješava situacije, ali mora biti ugrađen u sustav. Zamolio me da do kraja prvenstva igra naprijed, da popravi golgeterski učinak i ja sam mu izašao u susret. Ako ode, bit će to hendikep za Hajduk, ali u momčadi ima još kvalitetnih igrača kojima doduše fali iskustva. Drago mi je da je mali Vukušić dao gol i da je skinuo enigme oko toga je li on potencijal za Hajduk ili nije. Osobito mi je drago i da je Slaven Bilić pozvao nekoliko naših mladih igrača u reprezentaciju i uvjeren sam da će ih biti još.

LIVAJI BI BILO PAMETNIJE DA OSTANE
On je veliki potencijal, no trebao bi sazrijeti i postati igrač pa tek onda otići van. Mi smo očito laki na mali novac, a mogao bi sutra zaraditi veliki. Oni koji ga vode morali bi voditi računa o brojnim igračima koji su kao mladi odlazili u inozemstvo i nisu se nametnuli nego su se vraćali natrag po potvrdu vrijednosti, kazao je Špaco.

ISPRIKA ZA INCIDENT
Nakon jučerašnje utakmice u Šibeniku planuo je kad ga je novinar upitao zašto su igrali bunker.
- Neću dozvoliti da me netko konstrukcijama i neprimjerenim pitanjima izbaci iz takta. Oni koji su svjedočili tom događaju i ostali uskraćeni za izjave neka mi oproste.

SPLIT DOBIVA JOŠ JEDNOG PRVOLIGAŠA
Neopisivo sam sretan što Split dobiva još jednog prvoligaša. To je klub koji ima tradiciju, u njemu sam proveo 20 godina kao igrač i trener i ponosan sam na njihov uspjeh. Siguran sam da u 'splitskom bazenu' ima još klubova koji mogu postati prvoligaši.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • plavocrni 06.05.2010.

    Hajduk ima potencijala za Iskorak :)))

  • Dakox 06.05.2010.

    Ja mislio da se u sumi igra, slusao sam preko radia tekmu i sad komentator kaze: Medvjed dodaje Zecu xD Ja se zapanjio.

  • luks 06.05.2010.

    samo cu jedno rec koliko mediji slave to sto je hajduk osvojio kup a koliko pljuju po dinamu koji je 5 godina za redom prvak

Komentiraj...
Vidi sve komentare