To je to što me zanima!

Španjolski mediji složni: Del Bosque mora napustiti 'furiju'

Vrijeme je za predaju izborničke palice, Del Bosque izlazi, a Caparros se zagrijava, piše AS jasno dajući do znanja kako je njegov favorit za novog španjolskog izbornika bivši trener Seville Joaquin Caparros
Vidi originalni članak

Dan nakon ispadanja španjolske nogometne reprezentacije u osmini finala Eura zbog 0-2 poraza od Italije tamošnji mediji su jednoglasni u ocjeni kako bi izbornik Vicente Del Bosque morao otići s klupe.

"Neuspjeh" veliki je naslov u sportskom dnevniku Sport sa sjedištem u Barcleoni, dok je madridski AS poraz ocijenio kao "Završetak ere".

- Vrijeme je za predaju izborničke palice, Del Bosque izlazi, a Caparros se zagrijava - piše AS jasno dajući do znanja kako je njegov favorit za novog španjolskog izbornika bivši trener Seville Joaquin Caparros koji je odbio ponude Betisa, Valencije i Alavesa jer čeka poziv iz Španjolskog nogometnog saveza.

Osim Caparrosa, kao kandidati za novog španjolskog izbornika se spominju Michel, koji je krajem prošle sezone dobio otkaz u Marseilleu, te bivši trener Porta Julen Lopetegui.

Posebno oštar prema Del Bosqueu i reprezentaciji je El Mundo Deportivo, koji je nakon poraza od Italije nadimak reprezentacije La Rioja (crveni) pretvorio u naslov La Floja (slabi).

- Brzo ispadanje s EURA uz neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prije dvije godine predstavljaju epitaf slavnom ciklusu Del Bosqueove momčadi - piše Mundo Deportivo.

Marca na svojoj naslovnici donosi otrežnjavajući naslov: "Više nismo najbolji. 2008-2016, bilo je lijepo dok je trajalo".

Del Bosque je preuzeo reprezentaciju u ljeto 2008. godine od pokojnog Luisa Aragonesa nakon osvajanja naslova prvaka Europe u Austriji i Švicarskoj, te je s "furijom" osvojio svjetski naslov 2010. u JAR-u, te obranio europski naslov 2012. u Poljskoj i Ukrajini. No, uslijedio je pad na posljednja dva velika natjecanja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • nokia010 28.06.2016.

    Smorila je tik-tak igra. Nesto moraju da menjaju.

  • 28.06.2016.

    Covjek je osvojio sve sto se osvojiti moze sa reprezentacijom!moze otic uzdignute glave jeb ga zivot ide dalje al spanjolci su ipak sto se nogometa tice uvjek u vrhu

  • silaaa 28.06.2016.

    najprecjenjeniji trener to sam uvijek govorio, jednostavno je imao daleko najjacu ekipu na svijetu zato i je uzeo sve te trofeje a jedno vrijeme je igrao sa fabregasom u spici , to dovoljno govori koliko je los trener.

Komentiraj...
Vidi sve komentare