To je to što me zanima!

Spasilo ga je zvono: Pogledajte kako je Francuz uzdrmao Babića

Spilmont je ispalio seriju udaraca i tvrdim krošeem ozbiljno uzdrmao hrvatskog boksača. Babić je zateturao, prvi put u profesionalnoj karijeri bio je u nokdaunu, ali imao je sreću jer se u tim trenucima oglasilo zvono
Vidi originalni članak

Prvi put u profesionalnoj karijeri Alen Babić (31) je došao do šeste runde, a u jubilarnom desetom meču je i osjetio kako je to kada te netko uzdrma. Ipak, uspio se izvući te nokautirati Davida Spilmonta (11-8) u šestoj rundi za desetu pobjedu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski boksač je meč prihvatio prije dva tjedna, a protivnika je doznao prije samo tri dana. Bilo je jasno da se upušta u veliki rizik obzirom da mu je ovo bio čak četvrti meč u samo pet mjeseci. Izgledao je umorno i iscrpljeno i puno teže od očekivanog je pobijedio 130. boksača svijeta.

Babić je krenuo na svoj način. Imao je inicijativu, neprestano napadao i tražio borbu, ali nije ni Francuz bio bez ispaljenog metka. Nije se libio krenuti u napad i uzvratiti Babiću, a u drugoj rundi ga je držao na konopcima. Spilmont je ispalio seriju udaraca i tvrdim krošeem ozbiljno uzdrmao hrvatskog boksača. Babić je zateturao, prvi put u profesionalnoj karijeri bio je u nokdaunu, ali imao je sreću jer se u tim trenucima oglasilo zvono koje je označilo kraj druge runde. Kao da ga je protivnik iznenadio, nije očekivao takav otpor, ali naučio je lekciju i krenuo još jače. 

Video pogledajte OVDJE

U nastavku je Hrvat povezao konce, došao k sebi i konačno došao u ono izdanje na koje nas je navikao. Sijevali su udarci sa svih strana, u četvrtoj rundi je prvi put poslao francuskog boksača na pod. Masakr se nastavio do šeste runde kada je sjeo direkt koji je drugi put Spilmont završio ja podu. Tu je priči bio kraj. 

Bio mu je ovo definitivno najteži meč u karijeri, ali cilj je ispunio. Došao je do desete pobjede, a sljedeće godine bi mogao spustiti se u bridger kategoriju i napasti naslov koji drži Oscar Rivas. 

- Bila je ovo teška godina i četvrta borba u samo pet mjeseci. Prije toga sam imao i operaciju. Nisu govorili da ću se moći oporaviti, ali evo me. Imao sam i koronu nakon toga. Sve mi je ovo kao san - kazao je Babić.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • nemam imeeeeee 19.12.2021.

    Babic boksa slicno kao Tyson, strasno otvoreno i svaki malo iznad prosjeka tehnicki boksac ce ga ugasiti. Realno da je runda trajala 30 sekundi duze Babic bi izgubio. Pljuje po Hrgovicu a njega skoro 130 na rang listi ugasio. Pametnome dosta. Babic je ok boksac ali takav stil mu ne prolazi kod top 10 boksaca, s druge strane Hrgovic ima tehniku i brzinu a i boksacku inteligenciju. Babic ide na glavu kao i Tyson ali Babic ne stane u istu recenicu sa brzinom Tysona. Tyson te prije meca pogledom pobijedi. Onaj pogled kad vidis a govori da sam spreman poginut i/ili da cu te poslat u bolnicu. Realno Babic bi izgubio od Hrgovica iskljucivo zbog takticke manjkavosti

  • nemam imeeeeee 19.12.2021.

    A video K.O. nema ????

  • purger1973 19.12.2021.

    Prvi malo školovaniji boksač če te poslat u carstvo snova!

Komentiraj...
Vidi sve komentare