To je to što me zanima!

Spektakl: Agassi stiže u Umag i igra s Goranom Ivaniševićem

Legenda svjetskog tenisa, Amerikanac Andre Agassi jedan je od sedam igrača koji su u karijeri osvojili sva četiri Grand Slama. Stiže nam na umaški turnir...
Vidi originalni članak

Karizmatični Andre Agassi, jedan od najomiljenijih tenisača u povijesti, na 26. izdanju Croatia Opena u Umagu odigrat će ekshibicijski meč s Goranom Ivaniševićem. Povod je 15. godišnjica jednog od najemotivnijih trenutaka hrvatskog sporta, Goranova osvajanja Wimbledona 2001. godine.

Agassi je Goranu već neko vrijeme dugovao uslugu, a naša ju je legenda odlučila ovako “naplatiti”. Meč će odigrati 16. srpnja, prvog dana kvalifikacija, odnosno dva dana prije početka glavnog turnira.

Agassi zapravo ima velike zasluge za važnost i emotivni naboj Ivaniševićeva uspjeha jer ga je baš on u wimbledonskom finalu 1992. pobijedio u pet setova i započeo dugogodišnju agoniju hrvatskog asa, koji je 1994. i 1998. u finalima gubio od Petea Samprasa, ali nikad nije bio tako blizu tituli za kojom je toliko žudio kao u tom prvom pokušaju.

Taj Goranov poraz od Agassija bio je prvo poglavlje bajke koja je završila spektakularnom pobjedom protiv Patricka Raftera 2001., bajke s kojom Englezi danas uspoređuju pohod nogometaša Leicestera na titulu.

Ivanišević i Agassi u karijeri su se sastali sedam puta uz četiri pobjede Amerikanca, od kojih je prva bila ta u jugozapadnom Londonu 1992.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Oblivion 07.04.2016.

    Andre je prvi čestitao od tenisača (Raftera ne računam) Goranu na epskoj tituli te 2001.

  • DALMATINKA 07.04.2016.

    dva igrača koji zabavljaju ovo ce bit super poznavajući goranove. poteze

  • ivee22 07.04.2016.

    Sve se izokrenulo u sportu, a tako i u tenisu; da ne nabrajam sad, samo dvije riječi - biznis i mafija. Promijenio se i normalan izgled sportaša odnosno tenisača, nekad cijeli dlakavi, dok danas cijeli izdepilirani. Fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare