To je to što me zanima!

Spektakl na japanski: Majmun donio loptu za početak susreta

Odjeven u ljubičasti dres Cerezo Osake, primio je loptu u ruke i odšetao do suca utakmice. U Europi bi ovo izazvalo sablazan, no u Japanu su navijači bili oduševljeni
Vidi originalni članak

Ako ste ikada pogledali onu ludu japansku emisiju u kojoj još luđi natjecatelji trče po nekoj improviziranoj i izuzetno skliskoj stazi izbjegavajući svakakve zapreke, i u kojoj u pravilu nitko ne dođe do cilja, onda ste vjerojatno spremni biti i navijač Cerezo Osake.

Japanski nogometni prvoligaš osmislio je prilično zanimljiv uvod u utakmicu s Vissel Kobeom. Pozvali su klupsku maskotu, pravog majmuna, da bude središnje figura uoči početka susreta.

Obukli su ga u klupski ljubičasti dres i doveli na centar stadiona. Malo se igrao loptom, a onda ju je uzeo u ruke i predao sucu.

Da nešto ne pođe po krivu brinula se jedna gospodična, koja je majmuna držala na uzici. Sve je ipak prošlo tako dobro da možda idući put sve odradi sam, bez ičije pomoći.

U Europi bi ovako nešto izazvalo sablazan i osude, nemoguće je uopće zamisliti da Bayern, Barcelona ili Liverpool naprave nešto slično, no u Japanu su navijači bili oduševljeni, a čelnici japanske lige s ponosom su slike objavili na svojoj internetskoj stranici.

Majmun je ipak donio sreću Cerezu, koji je pobijedio s 3-1, a jedan od strijelaca bio je i naš Matej Jonjić.

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • SportFan 28.11.2017.

    Pa su ga na kraju pojeli

  • MINISTAR_3 28.11.2017.

    Mamićevac i ovaj???

  • ping-pong 28.11.2017.

    "Ako ste ikada pogledali onu ludu japansku emisiju u kojoj još luđi natjecatelji trče po nekoj improviziranoj i izuzetno skliskoj stazi izbjegavajući svakakve zapreke, i u kojoj u pravilu nitko ne dođe do cilja i ako volite da vas vode na povodcu, onda ste vjerojatno spremni biti i navijač Cerezo Osake."

Komentiraj...
Vidi sve komentare