To je to što me zanima!

Khabibov nasljednik novi kralj lake kategorije UFC-a: Ugušio je Charlesa Oliveiru u drugoj rundi

Islam Makačev priredio je vrlo dominantnu izvedbu te u najiščekivanijoj borbi godine UFC-a osvojio naslov prvaka. Njegov učitelj Khabib bio je u kutu pa odmah utrčao u oktogon
Vidi originalni članak

Dogodilo se ono što je Khabib Nurmagomedov najavio kada se opraštao. Da će njegov nasljednik jednog dana biti prvak. Jedanaest pobjeda u nizu konačno je bilo dovoljno da Islam Makačev (23-1) osvoji šampionski pojas UFC-ove lake kategorije.

Sjajnom i dominantnom izvedbom na UFC 280 u Abu Dhabiju 'ugušio' je donedavnog prvaka, Brazilca Charlesa Oliveiru (33-9-1), koji je prethodno upraznio pojas nakon što je pao na vaganju uoči borbe s Justinom Gaethjeom.

Bila je to jednosmjerna borba koja je trajala svega dvije runde. Makačev je dominirao u prvoj pa posao riješio u drugoj. Sredinom druge dionice plasirao je fantastičan desni kroše te nanjušio krv. Zauzeo je gornju poziciju u parteru odakle je pripremio sjajan arm-triangle, Oliveira se pokušao izvući no morao je tapkati.

Khabib je sve gledao iz kuta, a kada je borba završila utrčao je u oktogon kako bi proslavio veliku pobjedu svojeg učenika.

U sunaslovnoj borbi večeri Aljamain Sterling je obranio pojas prvaka bantama kategorije. Pobijedio je bivšeg prvaka TJ-a Dillashawa u drugoj rundi tehničkim nokautom (udarci na podu).

Glavni program obilježili su i Sean O'Malley, koji je pobijedio bivšeg bantam prvaka Petra Jana podijeljenom odlukom sudaca i upravo će on napasti Sterlingov pojas, kao i Beneil Darius te Manon Fiorot. Oni su jednoglasnom odlukom sudaca pobijedili Mateusza Gamrota, odnosno Katlyn Chookagian.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • d4 23.10.2022.

    Navijao za Bronxa, ali nije pokazao ništa u ovoj borbi niti zašto je bio do sada lightweight champ. Zaslužena pobjeda Islama kome pravo, kome krivo.

  • QRT2 23.10.2022.

    Admine jebem ti mrtvu mater

  • uwaga 23.10.2022.

    Pokradoše Yana

Komentiraj...
Vidi sve komentare