Obavijesti

Sport

Komentari 54

Khabibov nasljednik novi kralj lake kategorije UFC-a: Ugušio je Charlesa Oliveiru u drugoj rundi

Khabibov nasljednik novi kralj lake kategorije UFC-a: Ugušio je Charlesa Oliveiru u drugoj rundi
9

Islam Makačev priredio je vrlo dominantnu izvedbu te u najiščekivanijoj borbi godine UFC-a osvojio naslov prvaka. Njegov učitelj Khabib bio je u kutu pa odmah utrčao u oktogon

Dogodilo se ono što je Khabib Nurmagomedov najavio kada se opraštao. Da će njegov nasljednik jednog dana biti prvak. Jedanaest pobjeda u nizu konačno je bilo dovoljno da Islam Makačev (23-1) osvoji šampionski pojas UFC-ove lake kategorije.

Sjajnom i dominantnom izvedbom na UFC 280 u Abu Dhabiju 'ugušio' je donedavnog prvaka, Brazilca Charlesa Oliveiru (33-9-1), koji je prethodno upraznio pojas nakon što je pao na vaganju uoči borbe s Justinom Gaethjeom.

Bila je to jednosmjerna borba koja je trajala svega dvije runde. Makačev je dominirao u prvoj pa posao riješio u drugoj. Sredinom druge dionice plasirao je fantastičan desni kroše te nanjušio krv. Zauzeo je gornju poziciju u parteru odakle je pripremio sjajan arm-triangle, Oliveira se pokušao izvući no morao je tapkati.

Khabib je sve gledao iz kuta, a kada je borba završila utrčao je u oktogon kako bi proslavio veliku pobjedu svojeg učenika.

U sunaslovnoj borbi večeri Aljamain Sterling je obranio pojas prvaka bantama kategorije. Pobijedio je bivšeg prvaka TJ-a Dillashawa u drugoj rundi tehničkim nokautom (udarci na podu).

Glavni program obilježili su i Sean O'Malley, koji je pobijedio bivšeg bantam prvaka Petra Jana podijeljenom odlukom sudaca i upravo će on napasti Sterlingov pojas, kao i Beneil Darius te Manon Fiorot. Oni su jednoglasnom odlukom sudaca pobijedili Mateusza Gamrota, odnosno Katlyn Chookagian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
UFC 280 20 sati , Abu Dhabi, UAE
Sortiranje događaja
2. RUNDA/KRAJ

Islam Makačev ugušio Charlesa Oliveiru

Makačev je tražio klinč i uspio ga je dobiti. Prethodno su obojica plasirala po koljeno, dva. Dagestanac je Oliveiru ponovno pritisnuo uza žicu, pokušao pripremiti rušenje, ali nije uspio. Brazilac se sjajno obranio i borba se vratila u sredinu oktagona.

Oba borca su bila vrlo oprezna u borbi na nogama, no uslijedio je fantastičan desni kroše Makačeva, koji je Oliveiru poslao na pod.

Dagestanac je nanjušio krv, uhvatio arm-triangle pa sjajno slavio gušenjem.

1. RUNDA

Stojka nije dugo trajala. Već nakon minute borba se prebacila u parter gdje su obojica inače vrlo jaka. Makačev je zauzeo gornju poziciju što za Oliveiru nije predstavljalo nikakav problem. Brazilac sjajno radi iz donje pozicije u čemu je majstor.

Borci su se ustali, Oliveira je pribio Makačeva uza žicu pa plasirao nekoliko sjajnih koljena. No, Makačev je uzvratio rušenjem i ponovno zauzeo gornju poziciju odakle je kontrolirao tijek borbe.

Iako Brazilcu ne smeta kada je na leđima, u očima sudaca Makačev ima nadmoć. Uputio je nekoliko sjajnih udaraca i publika u Abu Dhabiju je uzvratila uzdahom.

Oliveira je rundu završio dobrim upkickom.

GLAVNA BORBA

Počeo je okršaj između Charlesa Oliveire i Islama Makačeva za pojas prvaka u lakoj kategoriji UFC-a!

EVO I "PRVAKA"

A posljednji večeras u oktagon je ušao "prvak" Charles Oliveira, koji to i nije službeno. Iako ima 11 pobjeda u nizu, posljednju borbu protiv Justina Gaethjea je pao na vaganju pa je pojas upražnjen.

Brazilac će večeras imati priliku vratiti ga u svoje vlasništvo.

SIGAO MAKAČEV

Khabib Nurmagomedov je dopratio Islama Makačeva do oktagona, zagrlio ga, potapšao i uskoro će njegov nasljednik u okršaj za pojas prvaka u lakojkategoriji u kojoj je Khabib svojevremeno bio nedodirljiv.

Dagestanac ima deset pobjeda u nizu i večeras je favorit po kladionicama protiv Oliveire.

Komentari 54