To je to što me zanima!

Spektakl u Ligi prvaka: Evo gdje gledati uzvrat Cityja i Leipziga

Znamo da igramo protiv iznimno moćne momčadi. Protiv Cityja moramo igrati hrabro i samouvjereno. Proći ćemo dalje ako odigramo najbolju utakmicu sezone, rekao je Rose uoči Cityja
Vidi originalni članak

Večeras od 21 sat nastavlja se Liga prvaka, a snage će odmjeriti Leipzig u gostima kod Manchster Cityja, a u Lisabonu će Porto pokušati nadoknaditi zaostatak iz Italije gdje je Inter slavio 1-0. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U prvom susretu osmine finala Leipzig je remizirao 1-1 protiv Cityja zahvaljujući Jošku Gvardiolu. Mahrez je u 27. nakon greške Schlagera zabio za vodstvo 'građana', a u nastavku je Gvardiol čudesno nadskočio cijelu obranu i glavom zabio za izjednačenje. 

Trener Cityja Pep Guardiola nada se prolasku u daljnju fazu natjecanja, ali svjestan je da ih čeka težak zadatak. 

- Leipzig igra dosta agresivno, dobro se snalaze u pokrivanju cijelog terena. Morat ćemo pronaći pravi ritam. Često čujem da smo mi glavni favoriti za naslov, ali istina se pronalazi na terenu gdje nas čeka 90 minuta bitke - kazao je Guardiola pa dodao: 

- U nokaut fazi nema slabih ekipa. U Manchesteru smo svi zbog trofeja, želimo ih osvajati. Svi treneri i igrači žele osvojiti Ligu prvaka. Ne poznajem trenera koji ne bi želio podići taj prestižni pokal, dodao je Guardiola.

City uz Ligu prvaka ima priliku osvojiti još dva naslova, prvenstvo i FA kup. U Premier ligi su trenutačno drugi te zaostaju pet bodova za vodećim Arsenalom, a u Kupu ih čeka četvrtfinalni okršaj protiv drugoligaša Burnleyja.

Leipzig je u subotu uspješno svladao Borussiju Mönchengladbach s 3-0 te drže treće mjesto njemačke prvenstvene ljestvice sa zaostatkom od sedam bodova za prvoplasiranim Bayernom. 

Gvardiolu i ostatku momčadi na putu do četvrtfinala stoji moćni City, ali nakon odlične partije u prvom susretu, sve karte su i dalje otvorene. 

- Znamo da igramo protiv iznimno moćne momčadi. Protiv Cityja moramo igrati hrabro i samouvjereno. Proći ćemo dalje ako odigramo najbolju utakmicu sezone. Na prvoj utakmici uspjeli smo dosta dobro zaustaviti Haalanda. City ima puno igrača na svjetskoj razini - rekao je uoči utakmice trener Leipziga Marco Rose

U drugom večerašnjem susretu koji se igra u isto vrijeme, Inter će protiv neugodnih Portugalaca pokušati izboriti četvrtfinale. U prvom susretu su teškom mukom došli do pobjede, a za večeras su upitni Milan Skriniar, Joaquin Correa i Robin Gosens koji je već dugo van konkurencije. 

Porto također ima problema s izostancima. Upitan je Evanlison, a van stroja je kartonirani Joao Mario te Otavio. 

Prijenos utakmice Manchester City - Leipzig je na kanalu Arenasport 7. Utakmica Inter - Porto je na Arenasport 1 uz uvodnu studijsku emisiju od 20 sati.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ivokap 14.03.2023.

    Navijam za Gvardiola i Leipzig.

  • zvzmir 14.03.2023.

    Ne razumijem koja je poanta ovih članaka. Oni koji prate LP već znaju gdje što gledati.

  • pametnijiodtebe 14.03.2023.

    Leipzig bez Nkunkua i nespremnog Olma ima slabe sanse, ali ni City nije u nekoj formi..protiv Crystal Palacea izvukli pobjedu na penal, a i u prvoj protiv Leipziga zabili samo jedan krumpir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare