Obavijesti

Sport

Komentari 57

Bit će vatreno u uzvratu: Leipzig zahvaljujući Gvardiolu remizirao protiv Manchester Cityja!

Bit će vatreno u uzvratu: Leipzig zahvaljujući Gvardiolu remizirao protiv Manchester Cityja!
12

City i Leipzig remizirali su u prvom susretu osmine finala LP. Mahrez je u 27. nakon greške Schlagera zabio za vodstvo 'građana', a u nastavku je Gvardiol čudesno nadskočio cijelu obranu i glavom zabio za izjednačenje

Odigrane su posljednje prve utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka, Leipzig i Manchester City su remizirali 1-1, dok je Inter u Milanu pobijedio Porto 1-0.

Pokretanje videa...

SPECKA GVARDIOL NAJSKUPLJI HRVAT 00:55

Drama se tako seli na Etihad i Dragao stadione gdje će se odigrati uzvratni susreti i gdje će postati poznati putnici za četvrtfinale. Jedan od tek tri strijelca u srijedu navečer bio je i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji je postigao pogodak za 1-1 svog Leipziga protiv uglednika iz Manchestera.

Halo, kontrola ovdje: Kako je čudesni Gvardiol zabio Cityju
Halo, kontrola ovdje: Kako je čudesni Gvardiol zabio Cityju
RB Leipzig v Manchester City - Champions League - Round of 16 - First Leg - Red Bull Arena

Dosta oprezno su utakmicu otvorili Leipzig i Manchester City te u prvih dvadeset minuta ni jedna momčad nije kreirala pravu priliku, kao ni zaprijetila suparniku. No, relativno brzo su se gosti iz Manchestera ipak na terenu postavili kao superiornija momčad, ako ništa drugo barem u posjedu.

City je poveo u 27. minuti nakon što su domaći igrači petljali na 30-ak metara od svojih vrata. Grealish je ukrao loptu, a i u nastavku akcije domaća obrana je bila traljava u svojim reakcijama. Sve je iskoristio Mahrez za dobro naciljani udarac i pogodak za 1-0.

Champions League - Round of 16 First Leg - RB Leipzig v Manchester City

Do kraja poluvremena City se nešto više napadački razmahao pa je dvije solidne šanse imao Rodri te jednu Grealish. Jedino što je Leipzig napravio u prvom dijelu bio je udarac Wernera u nadoknadi kojeg je Ederson lako zaustavio.

Od prve sekunde drugog poluvremena Leipzig je zaigrao mnogo odlučnije i energičnije te je počeo puno češće prijetiti Manchester Cityju. U dvije šanse se našao Henrichs, koji je ušao na startu drugog dijela. Prvo je zaprijetio glavom, a u 55. minuti je imao odličnu priliku kada je s desetak metara, iskosa, pucao pored vratnice.

RB Leipzig v Manchester City - Champions League - Round of 16 - First Leg - Red Bull Arena

U 63. minuti je Andre Silva imao šansu za 1-1, ali sve je spriječio Ederson. Za to vrijeme City je u određenim razdobljima tek čuvao loptu i krao vrijeme, bez velike želje za drugim pogotkom koji bi vjerojatno slomio suparnika.

Potom je šansu imao Szoboszlai, a izjednačenje je uslijedio u 70. minuti. Nakon ubačaja Halstenberga gostujuću je obranu nadvisio hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, koji je iskoristio i loše postavljanje Edersona te je glavom iz blizine zabio za 1-1. Bio je to drugi ovosezonski pogodak Gvardiola u Ligi prvaka. Prvi je dao madridskom Realu u skupini.

RB Leipzig v Manchester City - Champions League - Round of 16 - First Leg - Red Bull Arena

Odmah nakon izjednačenja Gundogan je mogao vratiti vodstvo Cityja, ali je odlično reagirao Blaswich. Do kraja utakmice City je držao loptu, ali se ritam igre smirio i sve je završilo bez pobjednika.

Uzvratne se utakmice u Manchesteru i Portu igraju 14. ožujka.

Prve će uzvratne utakmice osmine finala 7. ožujka odigrati Benfica - Club Brugge i Chelsea - Borussia Dortmund. U prvim susretima Benfica je u gostima slavila 2-0, dok je klub iz Dortmunda kao domaćin pobijedio 1-0.

Dan kasnije igraju Tottenham - Milan (0-1) i Bayern - PSG (1-0), dok se 15. ožujka sastaju Napoli - Eintracht (2-0) i Real Madrid - Liverpool (5-2).

Champions League - Round of 16 First Leg - RB Leipzig v Manchester City
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Osmina finala Lige prvaka 21:00 , Red Bull Arena
Leipzig
Gvardiol 70'
1 : 1
Manchester City
Mahrez 27'
Sortiranje događaja
90'+2'

Kraj utakmice. 

Leipzig i City remizirali su 1-1, a Inter je slavio protiv Porta 1-0. 

90'

U Leipzigu će se igrati još dvije minute sudačke nadokande. 

88'

Marcelo Brozović ušao je u 72. minuti umjesto Mkhitaryana, a igral Porta Otavio dobio je drugi žuti karton te je napustio igru. 

86' GOL INTER

GOOL! Inter je poveo protiv Porta nakon što je Lukaku po sredini gola nisko šutirao zatresao mrežu. 

75'

City je zaprijetio. Gundogan je silovito pucao u donji desni kut, ali golman Leipziga bio je siguran i brani njegov udarac. 

Komentari 57