To je to što me zanima!

Spektakl: Umjesto u Areni Medvjedi igraju na Šalati!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Troškovi organizacije dviju utakmica u Areni su preskupi. Zato će utakmice protiv Villacha i Viena Capitalsa odigrati u svom pravom domu na Šalati
Vidi originalni članak

Ideja igranja u Areni je odlična, ali klub si jednostavno trenutačno ne može dopustiti da nakon utakmice zbraja minus, koji bi u ovom slučaju bio i do 500.000 kuna. Ove sezone ipak ne idemo u Arenu, rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.
“Medvjedi” tako ipak neće igrati pred 15.000 navijača ove godine jer su troškovi organizacije dviju utakmica, 29. i 31. siječnja, jednostavno preveliki.
- To bi nas stajalo oko dva milijuna kuna. Pazite, samo su dovoz i postavljanje leda gotovo milijun kuna, a Arena nije samo led. Tu su još osiguranje, reklame... Ako bismo išli u realizaciju tog projekta, a da budemo na 'nuli’, najjeftinija ulaznica stajala bi 90 kuna, a najskuplja čak 500 kuna. A to ne želimo učiniti svojim navijačima - rekao je Gojanović.
Medveščak će tako utakmice protiv Villacha i Vienna Capitalsa krajem siječnja igrati u svojem originalnom domu, klizalištu na Šalati. Iako je šteta što hokejaški spektakl neće ugostiti Arena, u kojoj bi atmosfera sigurno bila blizu onima u NHL-u, utakmice na Šalati također će biti vrhunska atrakcija u Zagrebu...
Spektakl će biti priređen po uzoru na Winter classic, koji se igra u NHL-u, a  bit će mnogo jeftiniji od opcije s Arenom. Među Zagrepčanima će i probuditi emocije iz '70-ih godina. Tad su Medveščak i Dinamo usklađivali termine kako bi navijači mogli ići na obje utakmice.
- Ma naravno, to i jest poanta. Mislim da će Zagrepčani biti oduševljeni, Medveščak je ipak klub sa Šalate i ako vrijeme posluži, a liga definitivno dopusti, bit će to pravi spektakl - rekao je predsjednik kluba i dodao da će te dvije utakmice, ako vremenski uvjeti ne budu povoljni, vjerojatno odigrati na klizalištu na Zagrebačkom velesajmu.

ŠALATA ĆE OPET GORJETI ZA MEDVEŠČAK
Medveščak je u prvih deset godina otkad je osnovan igrao na klizalištu na Šalati. U to vrijeme hokejaške utakmice također su bile prava atrakcija. Tribine na Šalati redovito su primale i po 5000 gledatelja na jednoj utakmici...

PRVI WINTER CLASSIC U NHL-U ZA 70.000 LJUDI

Prije tri godine u NHL-u su organizirali Winter classic, u kojem se jedna utakmica sezone na Novu godinu igra na otvorenom klizalištu. Prvi je gledalo 70.000 ljudi u Buffalu, drugi u Chicagu, a  treći će igrati u Bostonu.

MEDVJEDI NA SALZBURG BEZ TROJICE BRANIČA
Conrad Martin dobio je utakmicu kazne nakon isključenja u Beču. Robby Sandrock istegnuo je ligamente koljena, a Alan Letang je u Zagrebu zbog viroze. Veliki su to problemi za “medvjede”, tako da će danas protiv Red Bulla u Salzburgu igrati jako oslabljeni, praktički sa samo četiri beka - Brumerčikom, Powersom, Sertichem i Sealyjem.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • marioma 19.12.2009.

    posteno..joj kak volim ovaj medvesčak..:P

  • motorna pila 19.12.2009.

    šalata će gorjeti! jedva čekam taj spektakl!

Komentiraj...
Vidi sve komentare