To je to što me zanima!

Rog i Belle približili splitovce 4. pretkolu EL, pao i Černomorec

U prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige na Parku mladeži Split je pobijedio Černomorec iz Ukrajine 2-0 golovima Roga i Bellea i došao blizu prolaska dalje...
Vidi originalni članak

Marko Rog i Henri Belle junaci su najveće pobjede Splita u povijesti u europskim natjecanjima. Na Parku mladeži crveni su svladali Černomorec iz Odese 2-0 u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige i tako napravili veliki korak prema doigravanju za grupnu fazu ovog klupskog natjecanja.

Nevjerojatno disciplinirano djelovali su nogometaši Splita u utakmici najavljenoj kao najvećoj ikad na Parku mladeži. Černomorec je stigao pomalo podcijenivši crvene koji su im to naplatili s kamatama. Izuzev opasnijeg napada u 10. minuti, kada su tražili penal zbog navodnog igranja ruke Darija Rugaševića, gosti nisu napravili praktički ništa u protivničkom šesnaestercu.

S druge strane, Split je zasluženo došao do vodstva u 25. minuti. Upravo je Rugašević s lijeve strane uputio savršenu prizemnu povratnu loptu Marku Rogu, a 19-godišnji bivši veznjak Varaždina precizno pogodio suprotni kut za 1-0.

Isti je igrač devet minuta prije predaha iz velike daljine natjerao gostujućeg golmana na lijepu obranu prizemnog udarca, a onda je zbog manjka koncentracije u domaćim redovima Opasanenko mogao izjednačiti da je iz voleja uspio pucati malo niže. Ipak, Split je izdržao, a u nastavku i prelomio dvoboj.

Već u trećoj minuti drugog dijela domaćin je opet poentirao preko ubačaja s boka. Ovaj put kobna je za Ukrajince bila desna strana; ubacio je Radotić, a Henri Belle glavom se naklonio i poslao loptu u drugi kut za velikih 2-0.

Neposredno nakon drugog gola splitovci; prije svega Glumac i Belle; mogli su zabiti i treći gol koji bi potpuno slomio Černomorec, ali nisu pogađali okvir. Iako su gosti dominirali u posjedu lopte, u završnici su tek uspjeli uputiti jedini udarac u okvir gola koji je Andrija Vuković lijepo uhvatio.

Proslavit će crveni ovu večer, imaju i zašto...

Europska liga, 3. pretkolo

  • Split - Černomorec 2-0 (Rog 25', Belle 48')
Idi na 24sata

Komentari 74

  • zokinjo 01.08.2014.

    Čestitke i bravo

  • duje912 01.08.2014.

    ajoj ajoj koja sramota dinama - lani dinamo izgubiio OBJE tekme a sad Split natuče taj Črnomerec...a cijela ekipa ne vrijedi kao 2 Dinamova igrača...joj joj joj....ha ha ha ha!!!!!!!

  • dobro jutro 01.08.2014.

    Igra nije bila na nivou eurolige,ali borbrnost i fizicka priprema su nagradili splicane Svaka cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare