To je to što me zanima!

Split je ispao od četvrtoligaša, bez nastupa u Kupu 2015./'16.

Iako je prije samo tjedan dana igrao finale Kupa protiv Dinama, Split je nastup u tom natjecanju sljedeće sezone morao izboriti preko županijskog Kupa - i ispao je
Vidi originalni članak

Samo tjedan dana nakon što je na penale izgubio priliku osvojiti prvi Kup u povijesti, Split je izgubio mogućnost da se u sljedećoj sezoni uopće natječe za "Rabuzinovo sunce". U polufinalu Kupa Splitsko-dalmatinske županije prvoligaša s Parka mladeži šokirao je četvrtoligaš OSK iz Otoka pobijedivši 9-8 nakon penala.

- Čestitam OSK-u koji je zasluženo stavio. Nemam što drugo reći nego konstatirati da se moramo zapitati što i kako dalje ako ne možemo četvrtoligaša pobijediti nakon vodstva 3-1 - rekao je frapirani trener Splita Zoran Vulić.

Sve se činilo idealnim za splitovce koji su poveli u 25. minuti golom Kvesića. OSK je u sedmoj minuti nastavka poravnao na 1-1 preko Vučemilovića-Alagića, a do 70. minute Split je pobjegao na 3-1 golovima Bagarića i Roce.

Činilo se kako je prolazak Vulićevih izabranika siguran, ali s tim se nisu složili nogometaši Otoka nošeni podrškom oko 1000 navijača na stadionu Gola Brda. Banić-Škojo u 72. minuti zabija za 3-2, a šest minuta prije kraja Nikola Bašić postavlja konačnih 3-3.

Finalista županijskog Kupa tako su morali odlučiti jedanaesterci, a deblji kraj izvukli su favorizirani splitovci. U prvih pet serija bez pogreške su udarce izvodili i jedni i drugi, a onda je domaći golman Samardžić obranio penal Nini Galoviću, dok je Plavša pogodio za konačnih 9-8 OSK-a.

Split je do finalne utakmice Kupa ove sezone također morao kroz sito i rešeto županijskih kvalifikacija jer se ne nalazi među 16 najuspješnijih klubova po koeficijentu u zadnjih pet godina koji imaju pravo izravnog plasmana u 1/16 finala. Tamo će se, dakle, najesen naći OSK iz Otoka kraj Sinja.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • afortunado57 28.05.2015.

    Pa Vuliču ,ti nama kaži šta je bilo . ti si trener momčadi ,i ti dobijaš 5000 EUR za ono što neznaš oblrazložiti A da se zamjenima ???. Veliki treneri kažu ; u slučaju pobjede zaslužni su igrači , u slučaju poraza kriv je trener ! To je veličina trenera !

  • Mthesecond 28.05.2015.

    Komedija...Ovo ima samo kod nas...Kakav je to sistem natjecanja...Praktički nije ni završio ovogodišnji kup,a već se igra nova kup runda....Čestitka otočanima,al ovo je smijurija....

  • piksa123 28.05.2015.

    jos samo jedan dokaz da ima talentiranijih igraca u nizim ligama koji nisu dobili priliku

Komentiraj...
Vidi sve komentare