To je to što me zanima!

Split kod Osijeka: Tko bi gori, sad je doli! Ipak je sve u novcu

Split se muči s krizom financija i rezultata, a Osijek je tu fazu uspio preživjeti i sada je pri vrhu HNL-a s istim brojem bodova kao Dinamo kojeg je pobijedio u prošlom kolu
Vidi originalni članak

Novac pokreće svijet. Ako ne vjerujete, samo pogledajte ljestvicu HNL-a i uspone i padove klubova iz “srednje klase”.

Prije samo godinu dana Marko Rog napunio je blagajnu RNK Splita s pet milijuna eura, što je teoretski bilo i više no dovoljno da braća Žužuli kupe i NK Osijek.

- Ne smijemo dozvoliti da klubu zaprijeti likvidacija - govorio je tada Damir Kramarić, predsjednik povjerenstva koje je odlučivalo o prodaji Osijeka u ruke tvrtke Meszaros&Meszaros. Mađari su preuzeli klub za “sitniš” od 100.000 kuna, uz polog od dva milijuna eura samo za buduća ulaganja.

Splitu istovremeno nisu pomogli ni milijuni od Roga, pa ni od Cikalleshija, Rrahmanija, Majstorovića, Zagorca... Unatoč svemu tome, danas u Gradski vrt (17 sati) ‘crveni đavoli’ stižu bez prebijene pare na klupskom računu.

- Situacija nije lagana ni ugodna - pričao je Vjekoslav Lokica poslije 17. uzastopne utakmice bez pobjede u HNL-u.

- Ne bježim od odgovornosti, ali mora se shvatiti kako i zašto nešto radim - dodao je trener Splićana.

RNK Split tipičan je primjer zašto se kod nas više ne govori o borbi za ostanak, nego o borbi za opstanak. I njihov prvi susjed na dnu ljestvice, Cibalia, također je bez novca na račun, baš kao i Osijek prošle sezone. U kojoj su od njega slabiji bili samo Istra i Zagreb. Sad su, pak, od Osijeka bolji samo Rijeka i Dinamo.

- Ma dajte, molim vas, pa gdje smo mi još od Dinama i Rijeke - smiruje strasti Zoran Zekić.

Nije samo trener Osijeka za smirenje. I navijači su poslali jasnu poruku Upravi.

“Prvih 20 minuta utakmice protiv RNK Splita nećemo navijati”, objavila je Kohorta.

Njihov je to prosvjed zbog dresa koji su vodeći ljudi Osijeka uručili Zdravku Mamiću. Samo da ih posjete da nitko nije iznad kluba. Bez obzira na to što su dočekali sretnije dane.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • antimamićevac 19.09.2016.

    rebić, rog, cikaleshi, rrahmani, bagarić, da ne nabrajam dalje... tu ima minimalno 15 milj eura, jer se samo za rebia i roga dobilo 12. pitanje svih pitanja : ako se nakon niti 2 god nema para ni za šibice, di je tu uskok???

  • bajica1009 18.09.2016.

    Mladost 127 Suhopolje, Slavonac-cro osiguranje Stari perkovci, Topolovac, Kamen ingrad velika, split itd sve ADZ projekti koji su uništili jače kluibove dfa bi se novac slio u njih a nisu imali nijednog svog igrača tako da su završili tamo gdje i pripadaju mnogi u trečoj ligi Županija

  • bajica1009 18.09.2016.

    Sve to što se radi zadnjih godinu dana u Dinamu je bilo MAMIČEVO izvlačenje novca iz kluba i ništa drugo transferi su napuhani i lova nije završila u dinamu-splitu tako je i na kraju pokupio prnje mlađi brat. Barem da ima farbanja tunela da se malo pomogne ali ni Bandić nedaje novac jer rođo nestoluje tamao a nesposobni starčić Barišić treba biti glavni optuženi tek tada će maminjo dobiti po tamburi ovako lova je kao u nebrojenim slučajevima tamo daleko

Komentiraj...
Vidi sve komentare