To je to što me zanima!

Split oslabljen u Torinu: Belleu odbijena viza, Erceg ozlijeđen

Uoči ovogodišnjih kvalifikacija, od četiri hrvatska predstavnika, nogometašima Splita davalo se najmanje izgleda za prolazak i plasman u jednu od skupina Europske lige
Vidi originalni članak

No nakon sedam odigranih utakmica, u kojima nijednom nisu poraženi, igrači Ivana Matića s puno optimizma očekuju utakmicu u Torinu.

- Veseli me što smo uopće došli u ovu situaciju, da sami u zadnjih 90 minuta odlučujemo o plasmanu u Europsku ligu. To je velika stvar i za naš klub, i za HNL, da smo se mi tako dobro suprotstavili jednom velikom klubu poput Torina. Svjesni smo njihove kvalitete, no i mi imamo znanja i sposobnosti da taj važan ogled barem malo zakompliciramo. Veseli nas i vrhunski ambijent, pun stadion će biti prema najavama, očekujem da ne podlegnemo ambijentu i pritisku, s naše strane ćemo učiniti da utakmica bude što neizvjesnija – kazao je trener Ivan Matić, koji ne osjeća strah.

- Ne plašim se, uzbuđen jesam, jer je utakmica takvog karaktera, ali straha nema ni kod mene, ni kod igrača. Oni su svjesni važnosti ove utakmice, zaslužni su za sve ovo i raspoloženje im je pozitivno.

Na put sa samo 17 igrača

Nevjerojatan splet okolnosti doveo je Matića u nezavidnu situaciju, da u Torinu na raspolaganju ima samo 17 igrača. S popisa za Europu od ranije su trojicu poslali na posudbe, mladoga Jukića su kao prekobrojnog pustili na ekskurziju, no onda se ozlijedio Erceg, a talijansko je veleposlanstvo odbilo Belleu izdati vizu zbog posebnog režima prema državljanima Kameruna!?

- Kadar je na našu žalost reduciran, pogotovo prema naprijed i na put vodimo sve koji su raspoloživi – zaključio je Matić.

Jedan od rijetkih igrača s međunarodnim iskustvom u redovima Splita je Mate Bilić, koji upozorava na kvalitetu protivnika.

- Torino je agresivan, nastojat će nas razvući i riješiti utakmicu u prvih pola sata. No bez obzira što će nekima ovo biti prvo takvo iskustvo, nadamo se pozitivnom rezultatu, a nadam se kako će i ostali hrvatski predstavnici proći dalje. Idemo pokušati napraviti podvig.

Mladi moraju uživati

Savjet mlađim suigračima je neobičan.

- Neka igraju opušteno i neka uživaju. Ostvarili smo povijesni uspjeh i sada želimo uživati u ovoj utakmici, u prekrasnom ambijentu i nadmetanju s njihovim reprezentativcima. Nisu ni oni nepobjedivi, rekao sam u svlačionici da ja vjerujem u prolaz.

A za prolaz treba postići gol.

- Ako želimo ući u EL, moramo zabiti. Svjestan sam da se to očekuje od mene, no nije bitno tko zabije.

Split (4-2-3-1)

  • Vuković – Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević – Vidović, Dujmović – Bagarić, Rog, Glavina - Bilić

Torino (3-5-2)

  • Padelli – Bovo, Glik, Moretti – Darmian, Nocerino, Vives, El Kaddouri, Molinaro – Barettio, Quagliarella.
Idi na 24sata

Komentari 32

  • micek 23 31.08.2014.

    Šteta za Split

  • LIJEPA LI SI 27.08.2014.

    Nista , treba uvesti "posebni rezim" prema igracima iz Brazila i Argentine i jednostavno im ne dati vizu kad budu trebali igrati protiv nasih klubova . Malo je glupo , ali ja sam tako shvatio ovaj clanak .

  • holsten 27.08.2014.

    torino, torino vaffanculo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare