To je to što me zanima!

Split prvi put u povijesti dobio Dinamo: Rebić srušio 'modre'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Split je prvi puta u povijesti Prve HNL pobijedio Dinamo. U derbiju 15. kola na Parku mladeži Splićani su pobijedili 'modre' 1-0. Gol odluke zabio je Ante Rebić
Vidi originalni članak

U derbi 15. kola Prve HNL Split je na Parku mladeži pobijedio Dinamo 1-0. Gol odluke zabio je Ante Rebić u 25. minuti.

Početak utakmice obilježio je oprez s obje strane, a na prvu veliku priliku gledatelji su čekali do 6. minute. Napadač Dinama Fatos Beqiraj okrenuo je svog čuvara i pucao s 18 metara, a loptu je zaustavila stativa.

Igrači Splita odgovorili su u 12. minuti preko Rebića, ali je njegov udarac s desetak metara otišao daleko od gola.

Ipak, u 25. minuti Rebić nije pogriješio. Katastrofalno je pogriješio branič Dinama Ante Puljić, koji je loše primio loptu. Rebić mu je oteo loptu, sjurio se prema Kelavi, zaobišao golmana Dinama i zabio za vodstvo Splita.

Rebić je u glavnoj ulozi bio i deset minuta kasnije, kada je lijepo proigrao Bagarića, ali je igrač Splita loše reagirao ispred Kelave.

Dinamo je u 40. minuti mogao do izjednačenja, ali je Vrsaljko na pet metara od gola promašio cijelu loptu. Bila je to posljednja prilika u prvom dijelu, nakon kojeg su Splićani sa zasluženom prednošću otišli na odmor.

Na početku drugog poluvremena trener Dinama Ante Čačić odlučio je sve karte baciti na napad. U svlačionici su ostali Callelo i Puljić, a umjesto njih u igru su ušli Rukavina i Ademi. Međutim, Dinamo osim nekoliko poluprilika nije ozbiljnije zaprijetio Split.

U 57. Kovačić se majstorski oslobodio svojeg čuvara i petom proigrao Beqiraja, ali je udarac Crnogorca prohujao pokraj stative.

Rebić je u 66. minuti propustio riješiti pitanje pobjednika. Napadač Splita izbio je sam pred Kelavu, ali ovog puta golman Dinama odlično je reagirao te je spriječio povećanje vodstva Splićana.

U 72. minuti Ante Čačić na teren je poslao i posljednjeg 'džokera'. Umjesto Fatosa Beqiraja u igru je ušao Alen Halilović. Upravo je mladi Halilović imao najveću priliku za 'modre' do kraja susreta. Igrala se 86. minuta, a Dinamo je dobio slobodnjak na 20-ak metara od gola Splita. Pucao je Halilović, prebacio živi zid, ali i gol.

Iako je sudac produžio utakmicu čak pet minuta, a u napadu Dinama vidjeli smo i Kelavu, 'modri' na Parku mladeži nisu mogli do gola.

Split je ovom pobjedom skočio na treće mjesto prvenstvene ljestvice s 24 boda, koliko imaju i Rijeka i Slaven Belupo. Dinamo je ostao vodeći s 35 bodova. 

Idi na 24sata

Komentari 195

  • MALA RAJA 11.11.2012.

    kako ono " nešto je trulo u državi Danskoj"???..hm to kad pogledaš Dinamo zvuci sasvim prihvatljivo....jer u Dinamu je trulo SVE "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • labelwriter 11.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • loc 11.11.2012.

    iz dinama trebaju otič:rukavina,puljić,calello,beqiraj,pivarić i čačić,dinamu treba pravi napadač a ne tipa rukavina beqiraj koji nisu zabili gol od 7.mjeseca...a o ovim ostalim netrebam niš ni reči..

Komentiraj...
Vidi sve komentare