Obavijesti

Sport

Komentari 195

Split prvi put u povijesti dobio Dinamo: Rebić srušio 'modre'

Split prvi put u povijesti dobio Dinamo: Rebić srušio 'modre'
9

Split je prvi puta u povijesti Prve HNL pobijedio Dinamo. U derbiju 15. kola na Parku mladeži Splićani su pobijedili 'modre' 1-0. Gol odluke zabio je Ante Rebić

VIDEO

U derbi 15. kola Prve HNL Split je na Parku mladeži pobijedio Dinamo 1-0. Gol odluke zabio je Ante Rebić u 25. minuti.

Početak utakmice obilježio je oprez s obje strane, a na prvu veliku priliku gledatelji su čekali do 6. minute. Napadač Dinama Fatos Beqiraj okrenuo je svog čuvara i pucao s 18 metara, a loptu je zaustavila stativa.

Igrači Splita odgovorili su u 12. minuti preko Rebića, ali je njegov udarac s desetak metara otišao daleko od gola.

Ipak, u 25. minuti Rebić nije pogriješio. Katastrofalno je pogriješio branič Dinama Ante Puljić, koji je loše primio loptu. Rebić mu je oteo loptu, sjurio se prema Kelavi, zaobišao golmana Dinama i zabio za vodstvo Splita.

Rebić je u glavnoj ulozi bio i deset minuta kasnije, kada je lijepo proigrao Bagarića, ali je igrač Splita loše reagirao ispred Kelave.

Dinamo je u 40. minuti mogao do izjednačenja, ali je Vrsaljko na pet metara od gola promašio cijelu loptu. Bila je to posljednja prilika u prvom dijelu, nakon kojeg su Splićani sa zasluženom prednošću otišli na odmor.

Na početku drugog poluvremena trener Dinama Ante Čačić odlučio je sve karte baciti na napad. U svlačionici su ostali Callelo i Puljić, a umjesto njih u igru su ušli Rukavina i Ademi. Međutim, Dinamo osim nekoliko poluprilika nije ozbiljnije zaprijetio Split.

U 57. Kovačić se majstorski oslobodio svojeg čuvara i petom proigrao Beqiraja, ali je udarac Crnogorca prohujao pokraj stative.

Rebić je u 66. minuti propustio riješiti pitanje pobjednika. Napadač Splita izbio je sam pred Kelavu, ali ovog puta golman Dinama odlično je reagirao te je spriječio povećanje vodstva Splićana.

U 72. minuti Ante Čačić na teren je poslao i posljednjeg 'džokera'. Umjesto Fatosa Beqiraja u igru je ušao Alen Halilović. Upravo je mladi Halilović imao najveću priliku za 'modre' do kraja susreta. Igrala se 86. minuta, a Dinamo je dobio slobodnjak na 20-ak metara od gola Splita. Pucao je Halilović, prebacio živi zid, ali i gol.

Iako je sudac produžio utakmicu čak pet minuta, a u napadu Dinama vidjeli smo i Kelavu, 'modri' na Parku mladeži nisu mogli do gola.

Split je ovom pobjedom skočio na treće mjesto prvenstvene ljestvice s 24 boda, koliko imaju i Rijeka i Slaven Belupo. Dinamo je ostao vodeći s 35 bodova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve