To je to što me zanima!

Splitska oporba stopira kredit Hajduku, ali Kerum ima većinu

Nije nam ponuđena garancija da su aktualna Uprava i Nadzorni odbor u stanju vratiti kredit tako da mi pod ovim uvjetima nećemo podržati prijedlog, kaže splitska oporba
Vidi originalni članak

Splitski oporbeni vijećnici iz koalicije SDP – HNS protive se da se Hajduku odobri garancija za kredit od 60 milijuna kuna, kojim bi se klub izvukao iz financijske krize. Hajduku prijeti stečaj, no oporbeni vijećnici ne vjeruju aktualnom vodstvu.

- Čini mi se da je ovo uvod u prodaju Hajduka, možda i prodaju za jednu kunu, samo da se spasi što se spasiti dade - kazao je Ivo Baldasar iz splitskog SDP-a i dodao:

- Nije nam ponuđena nikakva garancija da su aktualna Uprava i Nadzorni odbor u stanju vratiti kredit, tako da mi pod ovim uvjetima nećemo podržati prijedlog. Jesmo za spas Hajduka, ne želimo njegovu propast, no nismo za to da se kredit daje onima koji su klub i doveli u ovakvo stanje.

- Revizija je pokazala pravu katastrofu u poslovanju, a aktualno vodstvo nema ni vizije ni strategije, niti ljudskih potencijala da bilo što promijeni u pozitivnom smjeru. Hajduku treba potpuno nova ekipa, koja će garantirati bolje poslovanje, a ne da teret kredita sutra opet padne na leđa građana i gradske vlasti.

Njegov koalicijski partner Goran Kovačević iz HNS-a dodaje kako se informacije o stanju u Hajduku daju na kapaljku, a kad zagusti od vijećnika se traži da gase požar.

- Ovo mi zvuči kao ucjena, nismo za Hajduka kojega će iz godine u godinu sisati razni krpelji i paraziti - rekao je ne želeći konkretno govoriti o imenima.

I ma koliko najave oporbe zvučale prijeteće, činjenica je kako je odnos snaga u splitskom Gradskom vijeću takav da Željko Kerum sa svojim vijećnicima HGS-a i ostalim zastupnicima koji ga podržavaju ima potrebnu većinu i može i bez oporbe izglasati odluku o odobrenju garancije za kredit Hajduku.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • neugodan1911 29.05.2012.

    Da,najbolje bi bilo da hajduka netko kupi,po mogućnosti nekakav bogati šeik ili slično ali to su pusti snovi.Uložiti ogroman novac da bi sanirao tolike financijske dubioze a poslije igrao u nekoj smiješnoj ligi koja gotovo nikoga nezanima je apsurdno.Hajduk će kad tad krenuti od dna uostalom kao i 95% Hrvatske lige,što to prije shvatimo prije ćemo izaći iz ovoga blata.Sve ostalo je prodavanje magle i čekanje mesije koji nikada neće doći,bar ne u ovakvu korumpiranu nazovi nogometnu ligu..

  • Alfred Jodl 29.05.2012.

    NISAM MISLIO DA ĆU IKADA REĆI OVO ALI BRAVO SDP I HNS.nedajte toj bandi kredit.Prodajte klub!

  • cr 7 29.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare