Obavijesti

Sport

Komentari 7

Splitska oporba stopira kredit Hajduku, ali Kerum ima većinu

Splitska oporba stopira kredit Hajduku, ali Kerum ima većinu
1

Nije nam ponuđena garancija da su aktualna Uprava i Nadzorni odbor u stanju vratiti kredit tako da mi pod ovim uvjetima nećemo podržati prijedlog, kaže splitska oporba

VIDEO

Splitski oporbeni vijećnici iz koalicije SDP – HNS protive se da se Hajduku odobri garancija za kredit od 60 milijuna kuna, kojim bi se klub izvukao iz financijske krize. Hajduku prijeti stečaj, no oporbeni vijećnici ne vjeruju aktualnom vodstvu.

- Čini mi se da je ovo uvod u prodaju Hajduka, možda i prodaju za jednu kunu, samo da se spasi što se spasiti dade - kazao je Ivo Baldasar iz splitskog SDP-a i dodao:

- Nije nam ponuđena nikakva garancija da su aktualna Uprava i Nadzorni odbor u stanju vratiti kredit, tako da mi pod ovim uvjetima nećemo podržati prijedlog. Jesmo za spas Hajduka, ne želimo njegovu propast, no nismo za to da se kredit daje onima koji su klub i doveli u ovakvo stanje.

- Revizija je pokazala pravu katastrofu u poslovanju, a aktualno vodstvo nema ni vizije ni strategije, niti ljudskih potencijala da bilo što promijeni u pozitivnom smjeru. Hajduku treba potpuno nova ekipa, koja će garantirati bolje poslovanje, a ne da teret kredita sutra opet padne na leđa građana i gradske vlasti.

Njegov koalicijski partner Goran Kovačević iz HNS-a dodaje kako se informacije o stanju u Hajduku daju na kapaljku, a kad zagusti od vijećnika se traži da gase požar.

- Ovo mi zvuči kao ucjena, nismo za Hajduka kojega će iz godine u godinu sisati razni krpelji i paraziti - rekao je ne želeći konkretno govoriti o imenima.

I ma koliko najave oporbe zvučale prijeteće, činjenica je kako je odnos snaga u splitskom Gradskom vijeću takav da Željko Kerum sa svojim vijećnicima HGS-a i ostalim zastupnicima koji ga podržavaju ima potrebnu većinu i može i bez oporbe izglasati odluku o odobrenju garancije za kredit Hajduku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled