To je to što me zanima!

Spremni za OI: Ratko Rudić je preuzeo brazilske vaterpoliste

Ratko Rudić nije dugo ostao u 'izborničkoj mirovini' preuzevši brazilsku vaterpolsku reprezentaciju. Od domaćina Olimpijskih igara 2016. trebat će napraviti velesilu
Vidi originalni članak

Posljednjih tjedan dana pričalo se o tome kao gotovim poslom, a sad je i službeno - Ratko Rudić je novi izbornik brazilske vaterpolske reprezentacije.

Jedan od najtrofejnijih trenera u povijesti sporta umirovio se od izborničkog posla nakon osvojenog olimpijskog zlata s Hrvatskom u Londonu, no njegova 'apstinencija' od te pozicije nije dugo trajala.

Sa 65 godina na leđima prihvatio se novog izazova u karijeri, vjerojatno najtežeg dosad, napraviti od domaćina Olimpijskih igara 2016. respektabilnu momčad.

- Brazil je sportska zemlja i nema razloga da i u vaterpolu ne budu bolji nego što jesu - rekao je nedavno Rudić.

Brazil kao domaćin Igara u vaterpolu je apsolutni autsajder, a kako bi konkurirao s velesilama, odlučio se za najbolje rješenje - Rudićev angažman.

U Brazilu je vaterpolo amaterski sport, kojim se bavi samo elita, ali je dobro plaćen.

- Dvije godine bio sam izbornik i u te dvije godine odradili smo samo 30-ak treninga. Liga im traje od rujna do prosinca, a u tjedan dana u lipnju odigraju kup. I to je sve - kaže Goran Sablić - Pele.

Dosta penzije: Ratko Rudić će voditi Brazil u borbu za zlato?!

Idi na 24sata

Komentari 13

  • opet glinac 04.12.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • strmi007 13.11.2013.

    Pokaži im šta znaš

  • seljanka72 13.11.2013.

    jednostavno čovjeku fali ono čime se bavio cijeli život i ono u čemu je najbolji...hvala bogu zdravlje ga služi i duže će živjet radeći nego mirujući,sretno mu bilo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare