To je to što me zanima!

Sramotne scene u Kini: Igrač rasistički izvrijeđao Dembu...

Nogomet je prepun lijepih stvari, ali uvijek ima i ona lošija strana, a upravu tu lošiju stranu mogli smo vidjeti proteklog vikenda u kineskoj ligi nakon što je Zhang Li rasistički vrijeđao Dembu Ba
Vidi originalni članak

Proteklog vikenda odigrano je 16. kolo kineske Super lige, a najupečatljivija je ostala utakmica između Changchun Yataija i Shanghai Shenhua, no nažalost ne po rezultatu već po sramotnim događanjima na travnjaku. 

U centru zbivanja bio je bivši igrač Chelseaja i Bešiktaša Demba Ba koji je potpuno poludio nakon što ga je protivnički igrač vrijeđao na rasnoj osnovi. 

Naime, u 77. minuti Demba je napravio jedan faul nad Tan Tianchengom zbog čega je uslijedila kratka prepirka između igrača koja je ubrzo i prekinuta te se nastavilo s igrom.

Međutim, iako se činilo kako se sve smirilo, problemi su tek nastali. Dok se golman Changchuna pripremao vratiti loptu u igru, na centru je došlo do žustrog obračuna između Dembe i Zhang Lija jer je Zhang navodno bivšem igraču Chelseaja poručio: 'Ti si crnac'. 

Dembi se to nikako nije svidjelo te je omalenog Kineza uhvatio rukama za vrat i objašnjavao mu neke stvari, a situaciju je smirio Zhangov suigrač Pejčinović

Nakon utakmice svoje viđenje oko toga svega dao je i trener Shehune Wu Jingui koji je osudio Zhanga.

- Kineska liga ima igrače različitih boja kože, ali svi se moramo međusobno poštivati i ne smije biti nikakve diskriminacije. Ne znam kako da se smirim nakon što je Zhang pokazao takvo nepoštovanje prema našem igraču. 

Osim trenera, i sam klub je osudio Zhanga te zatražio od saveza da ga se kazni. 

- Demba Ba je vrijeđan na rasnoj osnovi od strane igrača Changchun Yataija Zhang Lija. Savez bi trebao poduzeti ozbiljne mjere nakon ovoga - stoji na službenom Twitter profilu kineskog kluba. 

U obranu Dembe je između ostalog stao i njegov bivši klub Bešiktaš. 

- #NoToRacism, Demba, nisi sam - napisali su na svom Twitter profilu iz turskog kluba. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • simunicevdom 06.08.2018.

    A sta je njemu ba reko to nepisete Dada dvostruka mjerila reko mu je da je zutokljunac

  • bianconeri_zgb 06.08.2018.

    Kaj je fulao pa nije bijelac, cuj rasizam hahahahahaha

  • prcko vitamincic 06.08.2018.

    Bitno da se u svijetu vodi kampanja kako su jedino bijelci rasisti. I ti koji vode kampanju imaju dvostruka mjerila, crnac smije reći bijelcu da je bijelac, ali ako bijelac kaže crncu da je crnac, onda je to rasizam. Ne sumnjam da je ovdje bilo rasizma jer šta ima nogometaš drugom nogometašu za vrijeme utakmice govoriti koje boje mu je koža, osim da ga uvrijedi. U svakoj rasi ima rasista, samo ne znam zašto se uvijek u medijima potencira priča da su bijelci jedini rasisti. Vjerojatno zbog prijašnjih grijeha, ali isti grijeh imaju i druge rase i to se stavlja pod tepih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare