To je to što me zanima!

Srbi definitivno bez Teodosića, s ovih 12 napadaju Amerikance

Teodosić se ozlijedio 10. kolovoza na pripremnoj utakmici protiv Litve i u trenutku kad se ruptura dogodila, bilo je izvjesno da će se 32-godišnji razigravač i šuter teško oporaviti do početka Svjetskog prvenstva
Vidi originalni članak

Košarkaška reprezentacija Srbije na Svjetskom će prvenstvu u Kini igrati bez Miloša Teodosića, koji je otpao s popisa putnika zbog rupture mišića, objavio je u utorak izvršni direktor bolonjskog Virtusa Luca Baraldi, dok je izbornik srbijanske reprezentacije, a ujedno i trener Virtusa Aleksandar Đorđević pred odlazak u Kinu rekao kako "Teodosić 99 % neće biti na Svjetskom prvenstvu."   

- Zahvaljujemo vodstvu Srbije na odgovornom ponašanju u osjetljivom trenutku jer znamo što Miloš predstavlja u svojoj domovini. Žao nam je što ne može ići u Kinu, ali zdravlje igrača mora biti na prvom mjestu i to je upravo ono što smo imali na umu - izjavio je Baraldi dodajući kako najbolji igrači moraju biti zaštićeni jer su oni najveće zvijezde.

Teodosić se ozlijedio 10. kolovoza na pripremnoj utakmici protiv Litve i u trenutku kad se ruptura dogodila, bilo je izvjesno da će se 32-godišnji razigravač i šuter teško oporaviti do početka Svjetskog prvenstva, vjerojatno njegove posljednje prilike da s reprezentacijom napravi još jedan veliki rezultat na svjetskoj sceni.

Jokić, Bogdanović, Marjanović...

- Što se tiče Miloša Teodosića, u ovom trenutku nije dobra slika. Jučer smo napravili novu magnetnu rezonancu, još postoji ruptura od 4,5 milimetra. To će ga onemogućiti da ide s nama u Kinu, a 99 posto je da Teodosić neće ići ni na Svjetsko prvenstvo - izjavio je Aleksandar Đorđević uoči odlaska srpske reprezentacije na posljednji dio priprema u Kini, gdje će njegovi izabranici odigrati tri utakmice na turniru u Shenyangu, protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Srpski izbornik odlučio se za sljedeće igrače za nastup na SP-u: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Na Svjetskom prvenstvu koje će započeti 31. kolovoza, a završiti 15. rujna, Srbija je u prvoj fazi svrstana u skupinu D s Italijom, Angolom i Filipinima. U drugi dio grupne faze plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od osam skupina, a tamo će se skupina D spojiti sa skupinom C u kojoj su Španjolska, Iran, Portoriko i Tunis. Nakon toga slijedi nokaut faza od četvrtfinala nadalje. (dk)

Idi na 24sata

Komentari 15

  • kajzer/soze/80🇷🇸 21.08.2019.

    Ha,bez Jokića dobili Grke u finalu u Atini sa Janisom i bratom...Teodosić je veliki igrač,ali nema izgovora,naša kaznena ekspedicija je krenula,Srbi ludaci igraju za ceo balkan,kako je Sale šmekerski poručio Amerima,ne dao im Bog da se sretnemo,za klasu smo ispred svih i ovako oslabljeni,doduše u sportu se nikad ne zna...a timski duh,to niko nema!!!Srećno šampioni!!

  • ninorasic 21.08.2019.

    Nece ni u polufinale

  • Mille_1 21.08.2019.

    Kurir nam prodaju srnu pod hinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare