To je to što me zanima!

Mamić u Beogradu: Ovdje sam došao pjevati srpske pjesme!

Nemojte mi tu lažirati sa stranim pjesmama, u Beogradu želim slušati srpsku muziku, vikao je dobro raspoloženi Mamić, koji je na spavanje otišao u jedan ujutro
Vidi originalni članak

Taoci smo političara i huligana. No da je normalnije vrijeme, Siniša Mihajlović mogao bi biti trener Dinama. Bio je velik igrač, pogledajte samo kako se odijeva i kako govori. On je svjetska klasa, rekao je u jednom od intervjua u Beogradu Zdravko Mamić.

U glavnom gradu Srbije prvi čovjek Dinama osjeća se ugodnije nego u Zagrebu. Nema ružnih grafita, uvreda, svugdje ga dočekuju kao kralja. Smatraju ga kraljem balkanskog nogometa, dive se njegovim poslovnim uspjesima, prilaze mu znani i neznani, čestitaju mu, a navodno su mu i skandirali tijekom sinoćnje utakmice. U jednoj anketi čak se 20 posto Srba izjasnilo kako bi željelo Zdravka Mamića za predsjednika Srbije!?

- U Srbiji me vole zato što sam iskren, ja doista mislim sve što ovdje govorim. Imam ja i svojih mana... U Hrvatskoj me ne vole zato što sam uspješan - kaže Mamić.

U četvrtak je za beogradske prijatelje u zemunskom restoranu organizirao večeru.

- Nemojte mi tu lažirati sa stranim pjesmama, u Beogradu želim slušati srpsku muziku - vikao je dobro raspoloženi Mamić zapjevavši 'Zlatibore, pitaj Taru', a na spavanje otišao u jedan sat poslije ponoći.

Otprilike u isto vrijeme delegaciju HNS-a i srpskog saveza ugostio je srpski premijer Ivica Dačić. Raspoložen kao i Mamić, uhvatio se mikrofona. I oduševio.

- Nevjerojatno! Čovjek pjeva bolje od polovine ‘pravih’ pjevača. Pjevao je sevdalinke, srpske narodne pjesme, ruske... - čudili su se u HNS-u.

A da nema delegacija koje tulumare po Beogradu i jakog osiguranja, ne bi se ni znalo da se igra tako važna utakmica. Srbi su odustali od reprezentacije, većina ih je radije u vrijeme utakmice gledala - košarku. Tek poslijepodne vidjeli smo trojicu navijača kako centrom šeću u srpskim dresovima. I nisu im smetale hrvatske pjesme iz beogradskih kafića. Sviralo je Prljavo kazalište, Parni valjak...

Igrači su pod rigoroznim osiguranjem oko podneva izašli u šetnju oko svojeg hotela. Osim helikoptera i specijalaca, čuvali su ih konjanici, a niti taksisti se nisu smjeli zaustavljati kraj hotela.

Idi na 24sata

Komentari 229

  • VELIKI KAMEN 09.09.2013.

    Na nasim nesretnim prostorima vec vise od jednog stoljeca stvari stoje naopako.Postuje se podobnost i lojalnost ispred sposobnosti i znanja!!!

  • Stig 08.09.2013.

    Odi malo do Štimca pa se međusobno nabijajte, a za zvučnu kulisu mogu svirat cajke.

  • shadan memeti 08.09.2013.

    Covjek,koj je kuzio danasnji zivot,nije u patriotizmu nego u uspesnom poslovanju,napravio karijeru,para ima,cenega po evropi jer je uspesan u poslovanju.To se ceni danas,niko ne pita kosi sta si.A vi hrvati ga mrzite jer je uspesan,da je neki anonimac ondag je dobar.Ljubomora ubije ljude,prezirete jedan drugome,jer sused ima bolju kucu ,kola itd...kamo srece da smo svih,. kao on uspesan u poslu

Komentiraj...
Vidi sve komentare