To je to što me zanima!

Srbi uplašili Liverpool: Shaqiri neće na gostovanje u Beograd

Xherdan Shaqiri je persona non grata u Srbiji nakon što je pogodak protiv njih u dresu Švicarske proslavio spajanjem ruku u znaku albanskog orla. Zbog toga ga Klopp ne vodi na gostovanje Liverpoola kod Crvene zvezde
Vidi originalni članak

Već sam imao ovaj slučaj na SP-u tako da znam da se mogu nositi s tim. Ne zanima me što ljudi govore. Ja samo idem igrati nogomet. Ovdje nije riječ o politici, nego o nogometu. Ne brinem se i idem igrati, poručio je prije desetak dana Xherdan Shaqiri koji je bio pod velikim povećalom uoči gostovanja Liverpoola na Marakani kod Crvene zvezde.

Ali, Jürgen Klopp je odlučio sasjeći u korijenu bilo kakve eventualne probleme i pokušati smanjiti pritisak teškog gostovanja pa Švicarca nije uvrstio na popis igrača koji će putovati u Beograd.

- Svi smo čuli i čitali različite špekulacije o tome što čeka Shaqa u Beogradu. Zapravo nemamo pojma što bi se dogodilo, ali želimo na tom gostovanju razmišljati samo o nogometu, biti potpuno fokusirani na igru, ne želimo razmišljati ni o čemu drugome - objasnio je Klopp svoju odluku.

- Mi smo Liverpool, mi smo veliki klub, nogometna momčad i nemamo nikakvu drugu poruku vezanu za tu temu. Nije ovo nikakva politička poruka. Želimo se fokusirati na sjajnu utakmicu, ne želimo se opterećivati ičim drugim. Idemo tamo s poštovanjem prema protivniku, želimo izbjeći sve što nam može skrenuti pažnju s natjecanja u kojem je bitan samo nogomet. Zbog toga Shaq ne putuje s nama. Razumije ovu odluku i prihvatio ju je. On je naš igrač, volimo ga, odigrat će puno utakmica za Liverpool, ali ne i u utorak.

- Od kolega koji su ranije gostovali tamo sam čuo puno sjajnih stvari o Beogradu i o Srbiji, radujem se što imam priliku voditi Liverpool protiv Crvene zvezde," dodao je Klopp.

Shaqiri je jedna od najomraženijih osoba u Srbiji, ma gotovo da je označen i državnim neprijateljem nakon utakmice Švicarske i Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Švicarac albanskih korijena je zabio gol, a onda ga proslavio spajanje ruku u znaku albanskog orla. Time je izazvao oštre reakcije kod Srba koji su mu pripremali 'vatreni' doček... Ali, od toga na kraju ipak neće biti ništa jer je sada potvrđeno - Shaqirija sutra od 18:55 neće biti na Marakani, ali ni u Beogradu. Utakmicu će pratiti sa sigurne udaljenosti, iz Liverpoola.

Igrači koje Klopp vodi na gostovanje u Ligi prvaka su: Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Alisson, Sturridge, Moreno, Lallana, Mignolet, Robertson, Origi, Solanke, Matip, Kelleher, Alexander-Arnold.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • saitek1970 05.11.2018.

    klopp zna svoj posao...

  • intellectus 05.11.2018.

    Pogledajte austrijsku zastavu i ona ima dvostrukog Adler-a, bune li se srbi i tamo?!

  • Exterminator 05.11.2018.

    Zamislite da nakon gola Liverpoola a bit će ih Salah ili Mane ili čak Lovren odglume Đerdana ? Jbt koji bi to show bio mislim da bi delije dobile slom živaca i počeli kolektivno skakat preko tribine hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare