Obavijesti

Sport

Komentari 30

Srbi uplašili Liverpool: Shaqiri neće na gostovanje u Beograd

Srbi uplašili Liverpool: Shaqiri neće na gostovanje u Beograd
1

Xherdan Shaqiri je persona non grata u Srbiji nakon što je pogodak protiv njih u dresu Švicarske proslavio spajanjem ruku u znaku albanskog orla. Zbog toga ga Klopp ne vodi na gostovanje Liverpoola kod Crvene zvezde

VIDEO

Već sam imao ovaj slučaj na SP-u tako da znam da se mogu nositi s tim. Ne zanima me što ljudi govore. Ja samo idem igrati nogomet. Ovdje nije riječ o politici, nego o nogometu. Ne brinem se i idem igrati, poručio je prije desetak dana Xherdan Shaqiri koji je bio pod velikim povećalom uoči gostovanja Liverpoola na Marakani kod Crvene zvezde.

Ali, Jürgen Klopp je odlučio sasjeći u korijenu bilo kakve eventualne probleme i pokušati smanjiti pritisak teškog gostovanja pa Švicarca nije uvrstio na popis igrača koji će putovati u Beograd.

- Svi smo čuli i čitali različite špekulacije o tome što čeka Shaqa u Beogradu. Zapravo nemamo pojma što bi se dogodilo, ali želimo na tom gostovanju razmišljati samo o nogometu, biti potpuno fokusirani na igru, ne želimo razmišljati ni o čemu drugome - objasnio je Klopp svoju odluku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo Liverpool, mi smo veliki klub, nogometna momčad i nemamo nikakvu drugu poruku vezanu za tu temu. Nije ovo nikakva politička poruka. Želimo se fokusirati na sjajnu utakmicu, ne želimo se opterećivati ičim drugim. Idemo tamo s poštovanjem prema protivniku, želimo izbjeći sve što nam može skrenuti pažnju s natjecanja u kojem je bitan samo nogomet. Zbog toga Shaq ne putuje s nama. Razumije ovu odluku i prihvatio ju je. On je naš igrač, volimo ga, odigrat će puno utakmica za Liverpool, ali ne i u utorak.

- Od kolega koji su ranije gostovali tamo sam čuo puno sjajnih stvari o Beogradu i o Srbiji, radujem se što imam priliku voditi Liverpool protiv Crvene zvezde," dodao je Klopp.

Shaqiri je jedna od najomraženijih osoba u Srbiji, ma gotovo da je označen i državnim neprijateljem nakon utakmice Švicarske i Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Švicarac albanskih korijena je zabio gol, a onda ga proslavio spajanje ruku u znaku albanskog orla. Time je izazvao oštre reakcije kod Srba koji su mu pripremali 'vatreni' doček... Ali, od toga na kraju ipak neće biti ništa jer je sada potvrđeno - Shaqirija sutra od 18:55 neće biti na Marakani, ali ni u Beogradu. Utakmicu će pratiti sa sigurne udaljenosti, iz Liverpoola.

Igrači koje Klopp vodi na gostovanje u Ligi prvaka su: Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Alisson, Sturridge, Moreno, Lallana, Mignolet, Robertson, Origi, Solanke, Matip, Kelleher, Alexander-Arnold.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu