To je to što me zanima!

Fenomenalna Srbija razbila je Kanađane i ušla u finale SP-a!

Srbija će se prvi put nakon 2014. godine boriti za svjetsko zlato! Srbi su u polufinalu pobijedili Kanadu 95-86, a u finalu ih čeka SAD ili Njemačka
Vidi originalni članak

SAD i Kanada su uoči Svjetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinima bili uvjerljivo najveći kandidati za zlato. Tu negdje u prikrajku vrebali su Francuzi i Španjolci, nečemu su se nadali i Slovenci. Izostankom Nikole Jokića, Vasilija Micića i nekoliko bitnih igrača, Srbiju nitko nije vidio ni blizu kruga kandidata za medalju. Štoviše, neki su smatrali da ova reprezentacija će teško i do četvrtfinala. No, sve su ih razuvjerili i napravili senzaciju.

Čudesna Srbija pobijedila je Kanadu 95-86 i ušla u prvo finale SP-a nakon 2014. godine kada je izgubila od SAD-a. Bilo je to dva sata škole košarke u glavnoj ulozi srpskih košarkaša koji su dominirali od samog početka i u potpunosti nadigrali kanadske NBA zvijezde. 

Kanada je kakav-takav otpor pružila samo u prvoj četvrtini kada je vodila, no u drugoj polovici prve dionice Srbija je napravila 11-0. Bila je to baza za cijelu utakmicu u kojoj nisu ni u jednom trenutku ispustili vodstvo. Na poluvrijeme su otišli s 52-39, najbliže što su Kanađani došli u nastavku bilo je minus sedam, no više od toga nisu mogli. Kada je bilo najteže, vukli su Aleksa Avramović i Ognjen Dobrić, a opet je najbolji bio čudesni Bogdan Bogdanović s 23 koša.

Kanađane je predvodio Barrett s istim brojem koševa, no nije imao pravu pomoć suigrača. Momčad je zakazala, a posebno Gilgeous-Alexander, jedan od najboljih strijelaca NBA lige, koji je zabio tek 15 koševa.

Srbija će u finalu igrati protiv pobjednika susreta između Njemačke i SAD. Tko god dođe, Srbi će s ovakvom igrom imati veliku šansu okititi se zlatom.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • Luka#40#93 08.09.2023.

    Barisicu preseli se u srbiju pa tamo pisi clanke o njima, mater ti jebem da ti jebem novinarsku

  • Allen3322 08.09.2023.

    bravo

  • cvet 08.09.2023.

    Bravo Sebijo velicanstvena. Bravo orlovi pokazali ste kako se igra secem i mudima za svoju zemlju. Sebija je ponosna na Vas 💪🇷🇸 Ajmo i Nolee veceras u finale. Svi smo uz vas. Ponosi nasi 💪🇷🇸💪🇷🇸💪🇷🇸.

Komentiraj...
Vidi sve komentare