Obavijesti

Sport

Komentari 123

Fenomenalna Srbija razbila je Kanađane i ušla u finale SP-a!

Fenomenalna Srbija razbila je Kanađane i ušla u finale SP-a!

Srbija će se prvi put nakon 2014. godine boriti za svjetsko zlato! Srbi su u polufinalu pobijedili Kanadu 95-86, a u finalu ih čeka SAD ili Njemačka

SAD i Kanada su uoči Svjetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinima bili uvjerljivo najveći kandidati za zlato. Tu negdje u prikrajku vrebali su Francuzi i Španjolci, nečemu su se nadali i Slovenci. Izostankom Nikole Jokića, Vasilija Micića i nekoliko bitnih igrača, Srbiju nitko nije vidio ni blizu kruga kandidata za medalju. Štoviše, neki su smatrali da ova reprezentacija će teško i do četvrtfinala. No, sve su ih razuvjerili i napravili senzaciju.

Čudesna Srbija pobijedila je Kanadu 95-86 i ušla u prvo finale SP-a nakon 2014. godine kada je izgubila od SAD-a. Bilo je to dva sata škole košarke u glavnoj ulozi srpskih košarkaša koji su dominirali od samog početka i u potpunosti nadigrali kanadske NBA zvijezde. 

FIBA World Cup 2023 - Semi Final - Serbia v Canada

Kanada je kakav-takav otpor pružila samo u prvoj četvrtini kada je vodila, no u drugoj polovici prve dionice Srbija je napravila 11-0. Bila je to baza za cijelu utakmicu u kojoj nisu ni u jednom trenutku ispustili vodstvo. Na poluvrijeme su otišli s 52-39, najbliže što su Kanađani došli u nastavku bilo je minus sedam, no više od toga nisu mogli. Kada je bilo najteže, vukli su Aleksa Avramović i Ognjen Dobrić, a opet je najbolji bio čudesni Bogdan Bogdanović s 23 koša.

FIBA World Cup 2023 - Semi Final - Serbia v Canada

Kanađane je predvodio Barrett s istim brojem koševa, no nije imao pravu pomoć suigrača. Momčad je zakazala, a posebno Gilgeous-Alexander, jedan od najboljih strijelaca NBA lige, koji je zabio tek 15 koševa.

Srbija će u finalu igrati protiv pobjednika susreta između Njemačke i SAD. Tko god dođe, Srbi će s ovakvom igrom imati veliku šansu okititi se zlatom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u košarci, polufinale 10.45 , Manila, Filipini
Srbija
95 : 86
Kanada
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj! Srbija je ušla u finale Svjetskog prvenstva. Veliko slavlje na parketu, Srbi će se u potpunosti zasluženo boriti za zlatnu medalju. 

Dominirali su od samog početka i Kanađanima nisu dali ni trunku šanse.

10'

Smanjila je Kanada na minus 11, zabio je Edey polaganje pa slobodno bacanje. 

9'

Kakva čudesna partija Srbije! Nitko ih nije vidio ni u četvrtfinalu, kamoli u borbi za medalje. No, i bez najboljih igrača odigrali su maestralan turnir, pogotovo susret protiv Kanade koju su izdominirali od prve minute. 

8'

I to je kraj priče! Bogdanović je zabio za 95-79 dvije minute prije kraja, Kanada ovo ne može stići. 

7'

Bogdanoviiiiiiiiiić! Nadmudrio je Brooksa i pogodio tricu za plus 15, ali njegov čuvar uzvraća s tri poena. Položio je uz prekršaj pa realizirao slobodno bacanje. 

Komentari 123