To je to što me zanima!

Srna i Eduardo osvojili su kup, Hibernian zaustavio Rangerse

Hibernian će kao drugoligaš nastupiti u kvalifikacijama za Europsku ligu nakon što je u drami svladao Rangerse u finalu škotskog kupa. A u Ukrajini su do titule došli Srna i Eduardo sa Šahtarom
Vidi originalni članak

Darijo Srna na okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoči nastupa na posljednjem velikom natjecanju, Europskom prvenstvu u Francuskoj, dolazi kao osvajač ukrajinskog kupa. Šahtar je u finalu u Lavovu pobijedio Zorju iz Luganska 2-0.

Oleksandr Gladki zabio je oba gola za "rudare" iz Donjecka. Tri minute prije kraja prvog poluvremena doveo je Šahtar u vodstvo na asistenciju Taisona, a pitanje pobjednika praktički je riješio u 57. minuti postavivši konačan rezultat.

Srna, kojega je Uefa izabrala u idealnu momčad sezone Europske lige, odigrao je za pobjednike svih 90 minuta, dok je bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva u igru ušao u 59. minuti umjesto Viktora Kovalenka.

Šahtaru je to bio deseti naslov pobjednika ukrajinskog kupa i prvi nakon tri godine stanke.

Dva preokreta na Hampden Parku

Puno neizvjesnije bilo je finale škotskog kupa na legendarnom Hampden Parku u Glasgowu u kojemu su prvi put u povijesti završnu utakmicu igrala dva kluba koji nisu članovi Premiershipa, drugoligaši Rangersi i Hibernian. Pobjeda je otišla zelenima 3-2.

Anthony Stokes doveo je Hibernian u vodstvo već u trećoj minuti, a izjednačio je Kenny Miller u 27. Rangersi su u 64. minuti došli do preokreta preko Andrewa Hallidaya. No daleko je bio kraj...

I kad se činilo kako će trofej ići u ruke posrnulog škotskog velikana, koji je nakon bankrota prošao put od četvrte lige do povratka u elitu najesen, Stokes (80.) i David Gray (90+2.) zabili su za trijumf Hiberniana i prvi kup u vitrinama nakon čak 114 godina čekanja, treći ukupno.

Na temelju osvojenog naslova u kupu Hibernian će tako, kao drugoligaš koji nije uspio osigurati promociju u doigravanju (treći u prvenstvu), zaigrati u drugom pretkolu Europske lige te bi mogao stati na put do grupne faze i nekom od hrvatskih predstavnika.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • strmi007 21.05.2016.

    događa se

  • 21.05.2016.

    gledao sam tekmu, brutalno dobar ovaj Hibernian

  • Robinh000 21.05.2016.

    kakvi navijački spektakli, glasgow, london i sad berlin

Komentiraj...
Vidi sve komentare