To je to što me zanima!

Srna: Volio bih slaviti u skupini i potom ići na Donbass Arenu

Trojica ponajboljih hrvatski nogometnih reprezentativaca, Darijo Srna, Ivica Olić i Luka Modrić, analizirali su naše izglede na Euru u Poljskoj i Ukrajini za Uefu.com
Vidi originalni članak

Dobili smo uistinu tešku skupinu, no opće je poznato da mi Hrvati uvijek volimo igrati protiv favorita, rekao je Darijo Srna i nastavio:

- Najlakši put do četvrtfinala bio bi pobijediti Irsku i potom ušićariti još koji bod protiv Španjolske odnosno Italije. No, postoji i teži put: da kiksamo protiv Iraca i da za prolazak skupine moramo dobiti jednu ili obje svjetske velesile. Naviknuti smo na teži način. Uvijek smo dokazivali da smo najbolji kada smo bili najviše pod pritiskom – rekao je hrvatskom dopisniku UEFA-ina internetskog portala kapetan reprezentacije Darijo Srna priznavši potom što bi najviše volio:

- Bilo bi najbolje da skupinu završimo na prvom mjestu i da četvrtfinale potom odemo igrati na Donbass Arenu u Donjeck. Meni bi to jako puno značilo. Igram u Šahtaru nogomet već devet punih godina i Donjeck mi je praktički drugi dom.

Ivica Olić objasnio je zašto su "vatreni" osobito motivirani u dvobojima protiv reprezentacija kao što su Njemačka i Italija.

- Možda zato što smo skoro pa susjedi s tim zemljama. Sigurno je razlog i činjenica da nas mnogo igra u talijanskoj odnosno njemačkoj ligi, kao i da su naši ljudi oduvijek zbog kvalitete voljeli gledati utakmice Serije A i Bundeslige. Zašto smo uspješni protiv njih? Razlog je jednostavan: odgovara nam njihov stil igre.

Luka Modrić ponovio je da primljeni pogodak u posljednjim sekundama drugog produžetka u četvrtfinalnom dvoboju posljednjeg Eura u Austriji i Švicarskoj, a potom i ispadanje od Turaka pri raspucavanju penala, smatra jednim od najtežih trenutaka u životu, te istaknuo:

- Unatoč činjenici da smo Turke prošle godine izbacili u dokvalifikacijama, poraz iz 2008. zauvijek će ostati u našim mislima.

O nastupu u Poljskoj i Ukrajini Modrić kaže:

- Nekoliko igrača prije četiri su godine bili zbog svog iskustva osobito važni za našu igru, poput Darija Šimića ili braće Kovač. Nakon njihova odlaska priključilo nam se nekoliko mladih igrača koji su nam svojom motivacijom donijeli dodatnu kvalitetu i učinili nas boljima. Uistinu mislim da smo sada bolji no što smo bili prije četiri godine. Jedino to još moramo dokazati.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • gorski1 23.03.2012.

    s obzirom sto ste pokazali protiv svedske , bilo bi mozda najbolje da vi stojite kraj tv-a i budete analiticari , lukica , ti nisi normalan , sad ste ka i bolji nego sa bracom kovac , ma za tebe i ostale biliceve hohstaplere "BRACA KOVAC " su " LEGENDE" Hr. nogometa , sram te i stid bilo , tebe prvoga i sve ostale za tobom , braca kovac imaju vise Hrvatskog srca i ponosa ispod nokta najmanjeg noznog prsta , nego vi svi zajedno , ukljucujuci vam bilica i cijeli HNS , sramite se.

  • Balkan Sport 23.03.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • arsenalllllll 23.03.2012.

    hahahah ,,Puno nas igra u Italiji i Njemačkoj" a ko to igra u Italji osim Budana,a on nije ni u reprezentaciji xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare