Obavijesti

Sport

Komentari 20

Srna: Volio bih slaviti u skupini i potom ići na Donbass Arenu

Srna: Volio bih slaviti u skupini i potom ići na Donbass Arenu
1

Trojica ponajboljih hrvatski nogometnih reprezentativaca, Darijo Srna, Ivica Olić i Luka Modrić, analizirali su naše izglede na Euru u Poljskoj i Ukrajini za Uefu.com

VIDEO

Dobili smo uistinu tešku skupinu, no opće je poznato da mi Hrvati uvijek volimo igrati protiv favorita, rekao je Darijo Srna i nastavio:

- Najlakši put do četvrtfinala bio bi pobijediti Irsku i potom ušićariti još koji bod protiv Španjolske odnosno Italije. No, postoji i teži put: da kiksamo protiv Iraca i da za prolazak skupine moramo dobiti jednu ili obje svjetske velesile. Naviknuti smo na teži način. Uvijek smo dokazivali da smo najbolji kada smo bili najviše pod pritiskom – rekao je hrvatskom dopisniku UEFA-ina internetskog portala kapetan reprezentacije Darijo Srna priznavši potom što bi najviše volio:

- Bilo bi najbolje da skupinu završimo na prvom mjestu i da četvrtfinale potom odemo igrati na Donbass Arenu u Donjeck. Meni bi to jako puno značilo. Igram u Šahtaru nogomet već devet punih godina i Donjeck mi je praktički drugi dom.

Ivica Olić objasnio je zašto su "vatreni" osobito motivirani u dvobojima protiv reprezentacija kao što su Njemačka i Italija.

- Možda zato što smo skoro pa susjedi s tim zemljama. Sigurno je razlog i činjenica da nas mnogo igra u talijanskoj odnosno njemačkoj ligi, kao i da su naši ljudi oduvijek zbog kvalitete voljeli gledati utakmice Serije A i Bundeslige. Zašto smo uspješni protiv njih? Razlog je jednostavan: odgovara nam njihov stil igre.

Luka Modrić ponovio je da primljeni pogodak u posljednjim sekundama drugog produžetka u četvrtfinalnom dvoboju posljednjeg Eura u Austriji i Švicarskoj, a potom i ispadanje od Turaka pri raspucavanju penala, smatra jednim od najtežih trenutaka u životu, te istaknuo:

- Unatoč činjenici da smo Turke prošle godine izbacili u dokvalifikacijama, poraz iz 2008. zauvijek će ostati u našim mislima.

O nastupu u Poljskoj i Ukrajini Modrić kaže:

- Nekoliko igrača prije četiri su godine bili zbog svog iskustva osobito važni za našu igru, poput Darija Šimića ili braće Kovač. Nakon njihova odlaska priključilo nam se nekoliko mladih igrača koji su nam svojom motivacijom donijeli dodatnu kvalitetu i učinili nas boljima. Uistinu mislim da smo sada bolji no što smo bili prije četiri godine. Jedino to još moramo dokazati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: GOL! Majstorija Brune Petkovića iz slobodnjaka za izjednačenje
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-1: GOL! Majstorija Brune Petkovića iz slobodnjaka za izjednačenje

Marko Pjaca doveo je Riječane u vodstvo sjajnim udarcem iz penala u 50. minuti nakon što je Pierre-Gabriel srušio Pašalića, a Bruno Petković izjednačio je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti