To je to što me zanima!

Staza na Sljemenu za ovu je bila pista! Pogledajte na kakvoj su vozili slalomaši u Njemačkoj

Rupe koje su se stvarale sa svakim novim skijašem bile su sve dublje, a na visokim startnim brojevima izgledale su, štoviše, opasne i po zdravlje sportaša...
Vidi originalni članak

Umjesto na Sljemenu slalomaši su prvu utrku godine odradili u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, koji godinama nije ugostio slalomaše, ali ove je dobio domaćinstvo utrke umjesto Zagreba.

SHIFFRIN OPET NAJBOLJA Sljemenska kraljica: Najviše se bojim da se kruna ne razbije. Pa do sada su sve četiri pukle... SNJEŽNA KRALJICA Shiffrin pobijedila na Sljemenu: Strah me krune jer se lako lomi; Popović završila na 10. mjestu!

Nijemci su uvjerili FIS da će bolje pripremiti stazu nego Hrvati, no to se baš i nije dogodilo. I taj se dio Europe, pak, bori s iznadprosječnim temperaturama za siječanj, što, dakako, utječe na kvalitetu staze. I dok su skijašice pohvalile stazu i trud organizatora Snježne kraljice s obzirom na vremenske uvjete, u Garmischu je rijetko tko to mogao reći.

ČUDESNA AMERIKANKA Zbog očeve smrti povukla se iz skijanja, pobijedila je u čak šest disciplina, a uzor joj je Janica! NAŠE SKIJAŠICE NA SLJEMENU Zrinka, glavu gore! Najbolje tek dolazi, a Leona je pokazala duh kakav imaju samo najuspješniji

Rupe koje su se stvarale sa svakim novim skijašem bile su sve dublje, a na visokim startnim brojevima izgledale su, štoviše, opasne i po zdravlje sportaša. Dok su organizatori na Sljemenu, u možda i lošijim vremenskim uvjetima, uspjeli održavati stazu i za to zaraditi sve pohvale.

Inače, Norvežanin Henrik Kristoffersen pobijedio je u Garmisch-Partenkirchenu, a od četvorice hrvatskih predstavnika najbolji je bio Filip Zubčić koji je zauzeo 15. mjesto, dok je Samuel Kolega bio 18. Matej Vidović nije izborio drugu vožnju nakon što je bio u 41. u prvom nastupu, a Istok Rodeš nije završio prvu vožnju.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MladenValentić 05.01.2023.

    Temperature su takve kakve jesu, sad treba pljuvati po ljudima koji su se trudili na takvim ekstremnim temperaturama pripremiti stazu. Na polovima se otapaju ledenjaci, a tu se neki sprdaju kakva je staza na Sljemenu!

  • 05.01.2023.

    Bito da se jucer pljuvalo po Sljemenu sa svih strana...i to vecinom od ljudi koji nikad nisu bili na snjegu...

  • CobaltTheSharp 05.01.2023.

    Prvo pokaži rezultat, pa češ dobiti svoju slavu. Ovako ne ide, forsa se slava, pohvala, ushit... A dao si ništa!!! Nula!!! Snježna kraljica je prazan event! Bez nositelja, bez glave, aktera!

Komentiraj...
Vidi sve komentare