To je to što me zanima!

Štimac: Dalić je u pravu, bez minuta nema poziva u repku...

NE TREBA BITI UVRIJEĐEN Ako Zlatko neke ne pozove jedanput ili dvaput, ne znači da ih je prekrižio, ne treba biti uvrijeđen, rekao nam je Igor Štimac koji je imao iste muke kada je bio izbornik
Vidi originalni članak

Kvalifikacije za Euro 2020. počinju u ožujku iduće godine, a Zlatko Dalić je jasno poručio kako će početku novog ciklusa računati samo na igrače koji u svojim klubovima imaju dobru minutažu.

Prenio je svoju sliku s Wembleya, gdje je pogledao na klupu na kojoj su bili Marko Pjaca, Marko Rog i Mario Pašalić. Nije znao koga uvesti jer sva trojica imaju problema s  minutažom u Serie A.

- Sve nas koji smo bili izbornici muče iste muke. Želimo na raspolaganju imati igrače koji su standardni u svojim klubovima, ali to ne može uvijek biti tako - rekao nam je bivši izbornik “kockastih” Igor Štimac i nastavio:

- Podržavam Zlatkov potez. Slažem se s tim da priliku dobivaju igrači koji igraju više u svojim klubovima. Razmišljao sam kao i on kad sam bio na klupi reprezentacije. Njegova odluka je dobra i treba stati iza nje.

Pjaca je u drugačijoj situaciji, ali ni on nema zaštićen status

Dakle, jedan od onih koji su u prošlosti vodili “kockaste”, se potpuno slaže s Dalićem. Izbornikove najave briga su za Marka Pjacu, Marka Roga, Marija Pašalića i još neke naše igrače. Ako ne budu imali veću minutažu do proljeća, teško da će biti u momčadi za početak kvalifikacija.

Ipak, Marko Pjaca je posebna priča. On je prošlog ljeta, nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, Juventus zamijenio Fiorentinom. Tamo ima solidnu minutažu, ali i bez nje dobro znamo da je riječ o talentiranom igraču i krilnom napadaču koji može postati klasa. U naletu ga je zaustavila teška ozljeda, no pravog Marka isplati se čekati. Hoće li i izbornik Dalić učiniti tako, ne znamo, ali vodio ga je na Svjetsko prvenstvo iako je Pjaca u Schalkeu igrao manje nego sad u Fiorentini.

Naravno, ne sugeriramo da trebaju postojati igrači koji osim nositelja igre u prvih 11 trebaju imati zaštićen status, ali Pjace se nije lako odreći. Zbog toga bi ga izbornik ipak mogao i dalje zvati ako bude imao i barem solidnu minutažu na Apeninima. Rog i Pašalić nisu u takvoj situaciji.

- Ne treba tu biti uvrijeđen ako te na popisu nema jedanput ili dvaput. To ne znači da te izbornik prekrižio zauvijek - kaže nam Igor Štimac, koji se malo vratio i na stalnu temu, onu lijevog bočnog.

- I naši klubovi trebaju više vjerovati mladim igračima na toj poziciji. Trebaju im davati prilike. Mi smo u Hajduku vjerovali u Darija Srnu. Igrao je u veznom redu, a onda smo procijenili da je bolje da igra na boku. Na toj je poziciji postao jedan od najboljih na svijetu. Mladima samo treba vjerovati - završio je Igor Štimac.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Istvan Serekesz 21.11.2018.

    Samo ti Štico šuti...

  • kakogod 21.11.2018.

    Ako već tražite "stručnjake" od "dolje" i pritom izaberete Štimca, ne vidim razloga da stručni komentar ne čujemo i od npr. Romana Obilinovića Amiga ili Tonča Kukoča Petraella.

  • papilon100 21.11.2018.

    Bekovi trebaju bit krila a krila bekovi.U Obrani se treba pokrivat igrac cak i duplirat sa krilima i napadacima.Kod ispucavanja auta ili kornera uvjek jedan nas igrac treba smetat iritirat protivnika u granici dozvoljenog.U obrani nema puno filozofirat igra se na prvu i ostro.Rekoh ako mu neigra Orsic onda zbilja covjek radi za kojekave menadere kak taj decko treba igrat da smije obuc sveti hrvatski dres.Milic pilic gde taj bil kod auta ko i Vida na cevapima kod Hase i Muje.Vidu bi osisal na celavo jer on iritira svakog protivnickog igraca sa svojom frizurom da igra bolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare