To je to što me zanima!

Štimac: Ostat ću u Indiji samo ako liga počne kad ja kažem i ispunite mi sve ove uvjete

Moramo smanjiti broj stranaca u domaćoj ligi ako želimo napredovati. Trebaju mi napadači i stoperi. Trebaju mi i razlozi zašto su stranci potrebni u domaćoj ligi, rekao je Štimac
Vidi originalni članak

Prije nekoliko mjeseci tražili su njegov odlazak s klupe, ali navijači Indije ovih dana slave i hvale Igora Štimca. Bivši hrvatski izbornik je Indiju odveo na Azijski kup nakon pobjeda u kvalifikacijama nad Kambodžom, Afganistanom Hong Kongom.

Indijcima će ovo biti peti nastup na azijskom prvenstvu, prvi put u povijesti plasirali su se dvaput zaredom, ali pitanje je hoće li ih na prvenstvu voditi hrvatski trener. 

Došlo je do promjena u indijskom savezu. Smijenjen je predsjednik Praful Patel. Štimcu ugovor istječe u rujnu i postoji mala šansa da potpiše novi. A da se to dogodi, iznio je nekoliko uvjeta. 

- Neke stvari će izaći na vidjelo, a postoje i uvjeti koji moraju biti ispunjeni da ostanem. Neke stvari se moraju drastično promijeniti i ne zanima me tko je na suprotnoj strani - pa makar to bila liga, savez ili vlada. Ako ima ambicije u ovoj državi, moraju slijediti naš moto - rekao je Štimac pa nastavio:

- Ako ostanem ovdje, liga mora početi kad ja kažem. Reprezentativci moraju igrati u klubovima. Treba nam bolja komunikacija između klubova i saveza. Važno je biti u kontaktu s trenerima klubova kako bi se složili individualni planovi za rad igrača. Oni su zaslužili da im se posveti više vremena i nadam se da će im treneri to omogućiti jer im to vrijeme treba da dođu na nivo na kojem ih ja želim - rekao je Štimac.

Uz to, kako smatra, glavni problem je što je liga nakrcana strancima pa mladi domaći igraču minutažu dobivaju na kapaljku. 

- Moramo smanjiti broj stranaca u domaćoj ligi ako želimo napredovati. Trebaju mi napadači i stoperi. Trebaju mi i razlozi zašto su stranci potrebni u domaćoj ligi. Kasnimo 8-10 godina u fazi razvoja. Barem 8-10 godina za osam najboljih azijskih reprezentacija. Kako ćemo ih onda dostići? Idemo se zato svi probuditi

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 16.06.2022.

    Pobijedio Kambodžu i odmah je Bog nogometa.

  • Nap7 16.06.2022.

    Bravo indija igra odlicno

  • Dr.Gonzo. 16.06.2022.

    kad sam vidio taj nogomet sto se igra u Indiji XD pakao, kvaliteta lici na 5. ligu i to Hrvatsku, jedino sto je stadion krcat, iako tamo dode jedna ulica i napune stadion od 50.000 mjesta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare