To je to što me zanima!

Štimac poslao ljutito pismo: Dopustite nam igrati. Svjetski sam prvak i ugledan trener...

Štimac je zaradio dva crvena kartona, a mora platiti i 500 dolara kazne. Nogometna javnost u Indiji smatra kako se u finale guraju reprezentacije koje uopće ne pripadaju u SAFF natjecanje
Vidi originalni članak

Igor Štimac ponovno je u središtu indijske nogometne javnosti. Osim što niže odlične rezultate, Štimac je zbog svog karaktera vrlo popularna pojava u Indiji. Štimac je prvo u indijskom Bangaloreu isključen jer se na utakmici protiv Kuvajta svađao s protivničkim igračima i sucima. Crveni karton je zatim dobio i protiv Pakistana jer je žestoko prosvjedovao kod četvrtog suca.

IZBORNIK INDIJE Igora Štimca kaznili s manje od pola dnevnice i dvije utakmice suspenzije zbog svađe sa sucem

Indijska nogometna javnost smatra kako se u finale SAFF kupa guraju Kuvajt i Libanon, zemlje koje uopće ne spadaju u ovu regiju. Zbog toga je Štimac Južnoazijskom nogometnom savezu poslao pismo koje prenosimo u cijelosti:

- Pišem vam kako bih ponudio svoje viđenje situacije u kojoj sam dobio crveni karton tijekom nedavne utakmice protiv Kuvajta na SAFF kupu u Bangaloreu. Prvo i najvažnije, iskreno žalim zbog svojih postupaka koji su rezultirali crvenim kartonom koji sam dobio tijekom utakmice protiv Pakistana 21. lipnja 2023. Shvaćam posljedice svojih postupaka koje su utjecale na utakmicu, kao i na moju momčad u cijelosti. Vjerujem da su moji postupci u susretu s Kuvajtom potencirani spomenutim događajima iz prvog incidenta.

DRUGI ZAREDOM Štimac opet pocrvenio i završio na tribinama! Oduševio Indijce potezom, skandirali su mu ime

Kao bivši reprezentativac, ugledni trener i izbornik Hrvatske, jedne od najuspješnijih momčadi svijeta u posljednja dva desetljeća, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu U-20, uvijek sam nastojao podržati vrijednosti poštene igre, poštovanja i integriteta, kako na terenu tako i izvan njega.

Shvaćam da na prvi pogled moji postupci mogu izgledati proturječni navedenim načelima. Uvjeravam vas da ni na koji način nisam htio diskreditirati nogomet kao sport. Tijekom utakmice bilo je više incidenata koji su sami po sebi doprinijeli da emocije kulminiraju. Kao što dobro znate, ovakve vrste incidenata događaju se u žaru trenutka te ozbiljno ugrožavaju kvalitetu nogometa i utječu na sam dignitet igre.

Naša predanost prvenstvu Južnoazijskoga nogometnog saveza istaknuta je činjenicom da smo s velikim trudom organizirali ovaj turnir. Zauzvrat, ne očekujemo nikakav poseban tretman, već jednostavno da nam se dopusti igrati u skladu s pravilima poštene igre te čuvanja digniteta igrača i nogometa.- završio je Štimac.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • doctor07 02.07.2023.

    a jesi me nasmijao, fala

  • joža brozović 02.07.2023.

    Toliko si popularan da do kraja života ne smiješ pristupiti Hajduku. Kao trener nikada ništa nisu napravio.

  • željna svega 02.07.2023.

    popularan kolko ima klubic navijaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare