To je to što me zanima!

Stipčević "ludovao", Aco gledao TV, Zadar izgubio

Nakon što je isključen u trećoj četvrtini, trener Zadra je na televiziji gledao kako Stipčević dolazi do 31 poena, a momčad gubi u produžetku...
Vidi originalni članak

Dok su na parketu sekunde odlučivale pobjednika, isključeni Aco Petrović sjedio je zavaljen u fotelju i produžetak gledao na televiziji.
- Izvucite, izvucite - vikao je na televiziju, a Rok Stipčević kao da ga je čuo. Ostao je sam na krilu i zabio za 87-90. Nakon što je ušlo, Aco je stisnuo ruke i uzviknuo:
- Bravo, majstore!
No čim su promašili iduća dva napada, Petrović je promijenio ploču. Vikao je na televizor, izrekao nekoliko neprimjerenih komentara na račun svojih igrača, a nakon što je FMP otišao na nedostižnih četiri razlike (97-93), digao se iz fotelje i samo nestao.
A baš je Aco vjerojatno najzaslužniji što je Zadar iz Železnika otišao poražen. Sredinom treće četvrtine Zadar je bio u vodstvu, a nakon nedosuđenog faula na Breweru trener Zadrana izvrijeđao je suca, zaradio prvo tehničku, a odmah potom i isključenje. FMP je dobio četiri bacanja i loptu sa strane. Od tog trenutka njegova momčad je potonula, no ipak se do kraja utakmice opet čudesno uspjela vratiti. Ovoga puta u posljednjoj sekundi Brewer je donio produžetak, nadu u zadarski Final Four, ali u već spomenutom raspletu domaćini su uspjeli pobijediti i osigurati treću utakmicu u Jazinama.
U prvoj četvrtini Zadar je izgledao sjajno. Serijama 8-0 i 10-2 u dva su navrata preokrenuli vodstvo FMP-a, a odličnih deset minuta tricom za 27-17 zatvorio je Andrej Štimac. No slijedila je očajna druga dionica, kojoj je Zadar zabio svega šest koševa! Možemo i poimence, po dva koša zabijali su Barać, Stipčević i Johnson...
Malo po malo, velikim dijelom i zahvaljujući Acinom isključenju, domaći košarkaši došli su do deset razlike. U 33. minuti bilo je velikih 73-66. A tada je krenuo nevjerojatni Rok Stipčević. U samo nešto više od šest minuta 21-playmaker Zadra zabio je 16 koševa i držao svoju momčad u utakmici. U samom finišu priključio mu se i Brewer, pogodio ključnu loptu sa zvukom sirene i odveo Zadar u produžetak. U dodatnih pet minuta nije bilo dovoljno koncentracije, nije išlo bez Gečevskog i Stipčevića koji su 'izletjeli s pet faula. No nakon svega, Zadrani ipak nisu otišli razočarani.
- FMP je bio malo bolji, imao malo više sreće i na kraju ipak zasluženo pobijedio. No ništa strašno, treća je u Jazinama i vjerujem da ćemo pobijediti - rekao je kapetan Zadra Todor Gečevski, koji je uz osam koševa dodao i pet ukradenih lopti, pa dodao i ovo:
- Izborimo li Final Four, a on bude u Zadru, prvi smo favoriti za naslov pobjednika NLB lige.

FMP - ZADAR 99-94 (17-27, 17-6, 18-16, 33-36; 14-9)
FMP: Čović 14, Krstović 11, Mičić 4, Erceg 4, Labović 17, Samardžinski 6, Lazić 2, Duvnjak 6, Protić 13, Žigeranović 10, Raduljica, Jeremić 12.
ZADAR: Brewer 23, Johnson 21, Macura, Štimac 8, Prostran, Barać 3, Stipčević 31, Marčinković, Lalić, Gečevski 8.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare