To je to što me zanima!

Stiže Crvena zvezda: Bez odmora, ali i 'žrtvovanja'

Košarkaši Cibone vratili su se u Zagreb nakon važne euroligaške pobjede u Le Mansu, a već u subotu ih očekuje NLB okršaj s Crvenom zvezdom
Vidi originalni članak

Protiv vrlo dobre momčadi odigrali smo ozbiljno i pametno, pogotovo u završnici kad smo se čuvali od prekršaja, rekao je Velimir Perasović nakon prve ovoseznske pobjede Cibone izvan Zagreba. Iako je tradicionalno neuspješna na europskim gostovanjima, Cibona je ove sezone sjajno krenula u Euroligi i trijumfom u Le Mansu nadogradila veliki prošlotjedni uspjeh protiv Maccabija i nakon dva kola uz Olympiacos je jedina neporažena momčad skupine A.
Rezultat 58-54 odlično dočarava kakva se utakmica igrala u dvorani Antares.
- Gubili smo se u napadu, pa nam je bilo jednostavnije igrati čvrstu obranu - objasnio je Perasović, te još jednom ponovio važnost ulaska u Top 16, koji bi "vukovima" donio velikih sedam bodova u utrci sa Zadrom za euroligaški ugovor iduće sezone.
No najviše se bodova može uzeti na Final Fouru NLB lige, a Cibona već nakon pet kola ima tri pobjede manje od vodećeg dvojca, Crvene zvezde i Partizana. Upravo zvezda već u subotu (16 sati) dolazi pod Toranj i eventualni poraz bio bi velik udarac ambicijama cibosa za plasman među najbolje četiri momčadi. U idealnim uvjetima, Cibona bi protiv "crveno-belih" bila favorit, no treba uzeti u obzir da se momčad s puta iz Francuske vratila tek u petak poslijepodne, jedva 24 sata prije derbija.
- Ne odgovaraju nam dvije utakmice u tako kratkom razdoblju, ali sigurno nećemo "žrtvovati" tu utakmicu. Trebamo oporaviti igrače i prilagoditi se različitim kriterijima suđenja. To prošlog tjedna u Železniku (dva dana nakon pobjede nad Maccabijem izgubili od FMP-a, op.a.) nismo uspjeli - upozorio je Perasović.

SKUPINA A:
Rezultati: Le Mans - Cibona 54-58, Maccabi - Avellino 90-83, Olympiacos - Unicaja 82-73
Poredak: 1. Olympiacos 2-0, 2. Cibona 2-0, 3. Maccabi 1-1, 4. Unicaja 1-1, 5. Le Mans 0-2, 6. Avellino 0-2

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare