To je to što me zanima!

Stiže konferencijska liga: Novi turnir prilika za naše klubove

UEFA stvara i treće klupsko natjecanje na razini Europe. Prvaci zemalja će i dalje imati šansu u Ligi prvaka, a nižeplasirani će se okušati u dosadašnjoj Europskoj ligi i novoj, Konferencijskoj ligi...
Vidi originalni članak

Nogometnim zaljubljenicima uz Ligu prvaka i Europsku ligu u narednoj sezoni stiže i treće klupsko natjecanje u organizaciji Uefe. Prema informacijama Sport Bilda, natjecanje koje se trebali zvati Europska liga 2, zvat će se Europa konferencijska liga ili skraćeno samo Konferencijska liga, a detalji će se dogovoriti na sastanku u Monaku

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umjesto početne faze Europske lige 

Prvaci europskih zemalja igrat će i dalje Ligu prvaka, a nižeplasirane momčadi će, umjesto u početnu fazu Europske lige, ići u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Ona će imati isti format kao i Europska liga: osam skupina po četiri kluba. 

Prije odigravanja utakmica najboljih 16 klubova, postojat će play-off za drugoplasirane iz skupina i trećeplasirane iz skupina Europske lige. Tako bi se  broj klubova koji se natječu u Europskoj ligi trebao smanjiti s 48 na 32, a razlika prebaciti u Konferencijsku ligu. Pobjednik novog eurokupa plasirat će se u Europa ligu iduće sezone. 

DINAMO U BAROKNOM GRADU Bjelica: Varaždinci su mali, brzi i nezgodni, moramo biti ozbiljni

LEOVAC, ORŠIĆ I BARIŠIĆ Kakva dominacija Hrvata! Tri naša igrača u momčadi tjedna

U igri je 240 milijuna eura

Novo natjecanje podijelit će oko 240 milijuna eura, dakle oko dva i pol puta manje u odnosu na Europa ligu. Plasman u skupinu Europske lige nagradit će se s 3,1 milijun eura, a ulazak u skupine Konferencijske lige s oko 1,24 milijuna eura.

Konferencijska liga imat će 32 mjesta. Od toga njih 15 zauzimaju klubovi koji ispadnu iz kvalifikacija za Ligu prvaka i Europsku ligu pa preostaje 17 mjesta za ostale, dakle četiri više nego u sadašnjoj EL. 

U kvalifikacijama će se pet klubova iz prvih pet država na Uefinoj ljestvici priključiti  tek u doigravanju (dosad je to bilo u 2. pretkolu), kao i tri kluba koja napuste natjecanje u Europskoj ligi u 3. pretkolu. Naši bi klubovi tako mogli lakše proći kvalifikacije, ako ih zaobiđe neko "teže" pretkolo.

UPS, UPS Pa, dokle više, Lorise? Kariusu se opet smije cijeli internet...

CIJENE DINAMOVACA PRIJE I POSLIJE Bjelica je drastično poskupio dinamovce: Razlika je 66 mil. €

Dinamo je jedina nada

Osim Dinama koji odlično igra čak i s najjačim klubovima Europe, Osijek i Rijeka su rano ispali iz Europe, a nakon Hajdukovog izdanja pred Gzirom, teško da možemo biti iznenađeni što nam je nacionalni koeficijent loš u odnosu na druge zemlje, iako smo imali dovoljno šansi očuvati ga. 

Dakle, kao i prošlih godina, Dinamo će biti jedini hrvatski klub o čijem će uspjehu ovisiti šanse ostalih domaćih klubova u europskim natjecanjima sljedeću sezonu. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nostradamus 21.09.2019.

    Besmisleno je pricati o nekakvim prilikama ili samsama da se nasi klubovi docepaju icega u europi. Mi smo opet spali na 1 klub od 4 predstavnika jer osim Dinama nema dovoljno sposobnosti i ambicija. Mozemo mi imati i 3 predstavnika u LP sta to vrijedi kad cemo do gospe ostati samo na Dinamu? Cak je i gore jer svaka se pobjeda dinama onda dijeli sa 4. Bas gledam Srbi ce nas ove sezone preteci jer su svake osim jedne bili bolji od nas. Sramota je to sto rade Rijeka, Osijek i Hajduk. Losa sezona se moze dogoditi svakome, ali ovo je vec kronicno

  • biberrr 21.09.2019.

    Pozdravljam uvođenje konferencijske lige,ali to kako UEFA štiti klubove iz Liga petice je grozno za gledati. Trećeplasirani klubovi iz Liga petice direktno ulaze u LP bez ikakvih kvalifikacija,čak i četvrtoplasirani klubovi iz 4 najjače lige idu direktno u LP. Tih 9 klubova,kao i drugoplasirani iz 5. najjače lige apsulutno ne zaslužuje direktan ulazak u LP, a samo 6 klubova ulazi iz kvalifikacija. Tih ukupno 10 klubova sa direktnim ulaskom su ove godine bili Chelsie,Totenham,Lille,Lyon,Atalanta,Inter,Leipzig,Bayer Levercusen,Real Madrid i Valencia. U prvom kolu je tih 10 privilegiranih klubova od mogućih 30 bodova ukupno osvojilo 9 (slovima DEVET bodova). Za razliku od njih 6 klubova koji su stigli iz kvalifikacija (Ajax,Olimpiakos,Dinamo,Slavia,Zvezda i Brugge su u prvom kolu od mogućih 18 bodova osvojili 9 bodova. I gol razlika je apsulutno na strani klubova iz kvalifikacija 10-6,za razliku privilegiranih neprvaka iz Liga petice koji su ostvarili gol razliku 8-18.

  • 21.09.2019.

    Kada bi Hajduk ostao na okupu, a ne rasprodao pola momcadi prije kvalifikacija mozda bi i mogli nesto napraviti. Laksi zdrijeb nisu ni mogli dobiti i umjesto da upisu sigurna 4 boda za koeficijent i potuku se za ulazak u EL oni upisu 1 i ispadnu. Ako je istina da su se financijski ustabili onda neka prestanu prat lovu preko igraca i naprave vise rezultat u Europi. Imaju mladu perspektivnu momcad koja moze samo napredovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare